Apunt

El tuit de Luis Enrique

2
Es llegeix en minuts
El tuit de Luis Enrique

@rfef

Dimecres, després que la classificació d’Espanya per a la Nations League tornés a donar la raó al seleccionador nacional, el mateix Luis Enrique tornava a obrir debats des del seu compte de Twitter al publicar un quadro del rendiment de les seleccions europees en els dos últims anys. En aquest quadro, amb les quatre caselles en verd per a la selecció espanyola, es posava de manifest que només Espanya ha estat entre els millors en les quatre últimes competicions de seleccions. Encapçalava el quadro el seleccionador amb la frase: «Només per posar les coses en context...»

La reivindicació del seleccionador va fer que pugés el pa a les tertúlies dels mitjans esportius. Més enllà d’això, és evident que Luis Enrique va sentir la necessitat de fer aquesta reflexió pública per fer justícia a l’acompliment de la selecció en aquests últims dos anys. 

Com que mai ha fet una cosa així des de les seves xarxes socials, la pregunta immediata és ¿per què ho va fer? ¿Quina necessitat hi havia?

El seleccionador sempre ha insistit que no l’afecta el que diguin d’ell els mitjans i ni tan sols li presta atenció. Si és així, llavors, ¿a qui va dirigit el missatge?

El millor seleccionador

Notícies relacionades

Luis Enrique és el millor seleccionador que pot tenir en aquest moment Espanya. És un guanyador, un home amb una personalitat aclaparadora, amb una idea clara de com ha de jugar l’equip que ha format i amb una valentia que li va permetre, per exemple, fer debutar fa un any un xaval de 17 anys. I li va sortir de cine. Mai l’ha afectat el que es digui fora, ni en la victòria ni en la derrota. Convoca qui creu, per sobre de vaques sagrades o de jugadors amb més suport mediàtic. Subjecta els que li han donat rendiment davant males ratxes, ha format un bloc que creu en ell a mort com a líder que és. I el més important, els resultats l’avalen.

A les portes d’un Mundial, el primer com a seleccionador, sorprèn aquesta reivindicació que podria fer perfectament el compte de la RFEF, o de la selecció, però mai el mateix seleccionador. En el moment en què tenia els ‘haters’ contra les cordes, va apuntar certa vulnerabilitat que molts confondran amb fanfarroneria.  

Temes:

Luis Enrique