Article d’Emma Riverola Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Dones, PSOE i llei trans

Una reduïda part del feminisme ha mentit reiteradament sobre el contingut de la iniciativa

2
Es llegeix en minuts
Dones, PSOE i llei trans

EUROPA PRESS / A. PÉREZ MECA

¿El debat sobre la llei trans està allunyant les dones del PSOE? ¿És real aquest cisma de què adverteixen amb trompetes apocalíptiques les feministes transexcloents? Per mirar de donar una resposta objectiva, millor allunyar-se del cofoisme de Twitter, aquest lloc on el propi sembla universal. Anem al CIS i atenguem les dades sobre intenció de vot dels mesos de gener, abril, juliol i setembre (avenç de resultats) d’aquest any. Seguint aquest ordre temporal, el suport al PSOE de les dones ha sigut de: 20,7%, 23%, 22,9% y 22,7%. Tot i que el suport dels homes és menor, han patit augments i disminucions de percentatge al mateix ritme. ¿I Pedro Sánchez? Atenent als mateixos mesos, les dones el prefereixen en un 22,1%, 21,9%, 24,1% i 21,5%.

El suport al PP va viure un augment important d’intenció de vot amb el relleu de Casado per Feijóo. Però, en el cas de les dones, en cap moment ha passat per davant del PSOE. No és així en el cas dels homes. Entre ells, el PP porta avantatge des que el polític gallec va arribar al lideratge del partit.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Abans d’abandonar les dades, un parell d’apunts més. El mes de juliol va ser un mes especialment bo per a Pedro Sánchez en la valoració femenina. Tenint en compte que les enquestes es van realitzar entre l’1 i el 12 de juliol, val la pena analitzar els fets previs a aquestes dates. I aquí ens trobem amb la cimera de l’OTAN a Madrid (del 22 al 28 de juny) i, oh, coincidència, l’aprovació del projecte de la llei trans (27 de juny). 

Notícies relacionades

Segon apunt, si atenem els percentatges anteriors a l’aparició de Feijóo i els últims publicats –és a dir, el gener i el setembre–, observem que el suport de les dones al PSOE ha augmentat, i també a UP. La suma de tots dos partits de govern ha passat del 28,6% al 31,7%.

Des que es van iniciar els tràmits de la llei trans, una reduïda part del feminisme (que s’arroga l’autoritat de parlar per la totalitat) ha mentit reiteradament sobre el seu contingut. Ha repetit consignes i crítiques sobre falsedats (també sobre aquest suposat cisma entre dones i PSOE que les dades desmenteixen). Ha expandit notícies que beuen de la propaganda ultradretana (també de la nord-americana). Ha estigmatitzat tot el col·lectiu per la (suposada) conducta delictiva d’un individu. I ha pretès reduir les persones trans a un caprici aberrant, a una impossibilitat, traint els drets llargament lluitats i aconseguits (també pel PSOE). ¿Qui està perjudicant el socialisme?  

Temes:

Llei trans PSOE