Apunt

Nens al comandament

2
Es llegeix en minuts
Nens al comandament

La setmana podia haver sigut encara més rodona si el resultat hagués acompanyat el joc que el FC Barcelona va fer a l’Allianz Arena davant el Bayern. Tot i així, Gavi continua pujant esglaons en aquesta escala que, per edat, encara no li tocava pujar, però que des de fa un any salta de tres esglaons en tres.

La renovació anunciada ahir i «soferta» –pel que va costar tancar-la– en els últims mesos és comparable a un fitxatge de campanetes per al Barça. Va debutar al primer equip el 29 d’agost del 2021, havia jugat només tres partits amb el Barça B, ja que 15 mesos abans de fer-ho jugava en el cadet. Dos mesos després, el 6 d’octubre del 2021 estava debutant amb la selecció de la mà de Luis Enrique convertint-se en el jugador més jove en debutar amb l’absoluta. Avui ningú pot discutir que és un fix a les portes del Mundial. Present i futur del Barça i de la selecció.

El vendaval Carlitos

Un any i tres mesos més gran que Gavi és el protagonista de l’esport espanyol aquesta setmana. Carlos Alcaraz, Carlitos a petició pròpia, com si no volgués sortir de la seva infància malgrat ser número 1 del tennis mundial després de guanyar l’US Open amb... 19 anys. Alcaraz ha arribat com un vendaval i sense que li pesi ni una miqueta l’eterna comparació amb Rafael Nadal.

¿Què està passant en l’esport espanyol per ajuntar aquest talent precoç en diferents disciplines?

Horas abans de veure Alcaraz guanyar el títol a Nova York, un xaval de 19 anys, a dies de complir els 20 (16 de setembre de 2020) pujava al podi de la Vuelta a Espanya al costat del guanyador Remco Evenepoel (un altre nen precoç) i del segon classificat, Enric Mas. 

Juan Ayuso sorprèn

Notícies relacionades

El cas de Juan Ayuso és tan sorprenent com els anteriors. El de Xàbia portava un any de pro quan va iniciar la seva primera carrera de tres setmanes a Holanda a mitjans d’agost. Es va saltar la categoria sub-23. Qualsevol que hagués seguit la seva trajectòria des de cadet i juvenil tenia una gran il·lusió posada en Juan, però ell ha batut totes les expectatives atac a atac, superant la febre covid i els mals moments a Laguardia o en la crono.

Tres joves amb un talent descomunal, un atreviment impropi de la seva edat i un cap molt ben moblat. ¡Com en disfrutarem!