Apunt

Veritats i mentides

1
Es llegeix en minuts
Veritats i mentides

Efe

Escoltant el seleccionador femení Jorge Vilda és evident que la situació és insostenible, per molt que la RFEF el sostingui i hagi renovat fa dos mesos. Per començar, la posada en escena ja aclareix que seleccionador i capitanes no resisteixen mitja hora de compareixença conjunta. Ho van fer per separat i amb 15 minuts de retard. Vaja, que no s’aguanten.

L’esquer filtrat als mitjans culpabilitzant les «capritxoses» jugadores de l’absoluta, en concret un grupet (Patri Guijarro, Irene Paredes i Jenni Hermoso), com a dones empoderades que han decidit carregar-se el seleccionador, perquè sí, no cola. El mateix Vilda no ho ha confirmat i més aviat ha repetit no pas menys de cinc vegades «sé que podem millorar».

Sentint les capitanes, a més de la cara abatuda d’Irene Paredes, reveladora del sofriment de les últimes hores, la idea de motí a bord s’esfuma.

«En cap moment hem demanat la destitució del Jorge. Les capitanes hem transmès al Jorge i a la RFEF el sentir de les jugadores. Ens consta que es canviarà per intentar que la selecció millori. Que ningú dubti de la professionalitat i compromís d’aquest equip». Han explicat elles.

«Som un equip superambiciós i la gent vol millorar, volem guanyar i creiem que hi ha certs aspectes interns que volem canviar. Hi ha vegades que cal dir les coses, tot i que no siguin agradables, perquè canviïn».

Notícies relacionades

Escoltant Irene Paredes i entre línies Jorge Vilda («aquesta selecció hauria d’haver passat de quarts», a l’Euro passada), de tot aquest embolic exagerat i desagradable, veig un grup de jugadores ambicioses, que volen guanyar a la selecció el mateix que, per exemple, guanyen als seus clubs (com és el cas del FC Barcelona) i a qui hi ha maneres de treball que els semblen molt millorables.

¿Per què es filtra aquesta conversa entre tècnic i jugadores? No hi ha res criticable en això si el líder no se sent atacat. No sembla el cas de Vilda, tot i que els seus resultats en l’absoluta no siguin per presumir de res. Aviat sabrem si talla caps o en pren nota. Seria més intel·ligent la segon opció.