Apunt

Gràcies per tant

2
Es llegeix en minuts
Gràcies per tant

EP

Arrenca la lliga i, 18 anys després, seré una espectadora més a través de Movistar+, on, com sempre, es veuran tots els partits. S’acaba una etapa meravellosa creant contingut des de la zona vip dels estadis espanyols que donaria per escriure un bon llibre d’anècdotes, algunes en directe, d’altres sense càmera pel mig.

El 2004, quan vaig recollir el testimoni de Josep Pedrerol a la llotja de Canal +, Lendoiro no faltava, com a president del Depor, a la seva cita amb l’entrevista del postpartit. El mateix passava amb Del Nido en el Sevilla, Lopera en el Betis i, per descomptat, Laporta, nouvingut a la presidència del Barça.

Va ser Florentino qui, com en tantes altres coses, va començar a canviar el costum de comparèixer després dels partits. Va buscar el millor portaveu per protegir-se en la figura de Jorge Valdano, llavors director general. D’aquells «duels» amb Jorge guardo grans records. Era un pur espectacle indagar en la tortuosa relació que mantenia amb Mourinho en el moment més tens entre tots dos. Jorge va donar una lliçó rere una altra de saber estar i de professionalitat. Aquestes entrevistes eren una joia que enriquia el gran xou de la Lliga.

La millor imatge de Luis Enrique

La llotja va deixar molt més. La imatge del president del Reial Madrid mostrant-nos en directe la primera alineació sense Casillas, al seu mòbil, ens va agafar en directe des de La Rosaleda i va donar la volta al món.

Seguint la línia de Florentino, anys després, el Barça va elegir Zubizarreta com a portaveu. Un altre contingut de luxe... Fins que Andoni va recordar al president la seva responsabilitat en la sanció FIFA pel cas dels menors. Va ser la famosa nit d’Anoeta. Dotze hores després d’aquelles declaracions a la llotja, Bartomeu va fulminar el seu director esportiu per a disgust del seu entrenador, llavors amb l’aigua fins al coll, Luis Enrique.

Per cert, l’avui seleccionador ens ha deixat a la llotja de la Lliga en aquests anys la seva millor imatge. Relaxat, simpàtic i bon conversador.

Contingut imperdible

Les llotges han enriquit el xou en tot aquest temps, els clubs van entendre bé que les entrevistes sumaven i entretenien. Els vips van donar color al futbol i ni la covid va poder amb això. Vam sobreviure un any i mig a les llotges buides. 

Notícies relacionades

Hem viscut títols, títols frustrats amb el cava destapat, com el del ‘tamudazo’ al Camp Nou, que va acabar en Lliga per al Madrid. Ascensos, descensos, classificacions europees... Poques com la de Monchi l’última temporada, amb ganes de reivindicar coses en aquest micro de llotja tot just aconseguir-la. Molta tensió perquè allà tots s’hi juguen molt. Molta veritat i contingut imperdible que va generar conversa de jornada a jornada.

Gràcies a tots els directius, clubs i directors de comunicació que van contribuir perquè l’espectacle fos encara millor i van ajudar a sumar. I, per descomptat, a Canal + i a Movistar +. ¡Fins aviat, ens veiem en la Champions!