Apunt

De Messi a avui

1
Es llegeix en minuts
De Messi a avui

Jordi Cotrna

Aquests dies es compleix un aniversari que, sens dubte, va suposar un punt d’inflexió en la història del FC Barcelona i en la de la Lliga.

El 5 d’agost del 2021 el Barça feia públic en un comunicat que, malgrat tenir un acord per renovar el futbolista per als següents 5 anys, «obstacles econòmics i estructurals (la normativa de la Lliga espanyola)» feien impossible portar endavant la renovació del seu capità, Leo Messi.

El futbolista més gran de la història del club, amb 35 títols vestit de blaugrana, 672 gols i llavors vigent Pilota d’Or per setena vegada, juntament amb tots els rècords polvoritzats en les seves dues dècades de màgia amb la pilota als peus al Camp Nou, havia baixat d’un avió creient que renovaria amb el club de la seva vida. 

De palanca en palanca

De sobte era al contrari. El que havia de fer era buscar-se destí a 10 dies del començament de la Lliga. Un final antagònic al romanticisme del tovalló sobre el qual Messi va firmar l’inici d’una meravellosa història d’amor 20 anys abans amb el Barça.

Un any després i unes quantes palanques activades més (en perdrem el compte), el Barça ha rebaixat substancialment la massa salarial sense Messi, Griezmann, Coutinho i amb les rebaixes salarials, com les de Sergi Roberto i Dembélé especialment. 

Però també ha fitxat com en temps d’eufòria econòmica. Va arribar Ferran Torres a l’hivern, ara Lewandowski, Kessie, Chistensen, Raphinha i Koundé, més Dembélé refitxat. Ha millorat radicalment els contractes de Gavi i Araujo per retenir-los. Mira d’ingressar una quantitat important per De Jong i treure Memphis, però de moment no ho ha aconseguit. 

Tornar a ser competitius

Xavi tindrà un equip que era impensable fa un any. El club ha venut part dels seus ingressos futurs a canvi de tornar a ser competitius immediatament i aconseguir títols que els generin més ingressos a curt termini. Pot sortir-li bé o fins i tot pot ser l’única opció per seguir endavant.

Falta que la Lliga doni llum verda a la inscripció d’aquests fitxatges quan el club compleixi els números.

Notícies relacionades

El que realment m’agradaria saber és... ¿què n’opina Leo un any i set fitxatges després?

Tant de bo Ibai l’hi pregunti.