Article de Sergi Sol Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Tres bales i 37 morts

La diputada María Dantas havia visitat el reixat de Melilla i implicat les bales que va utilitzar la policia marroquina per aturar l’enèsim salt a la tanca

2
Es llegeix en minuts
Tres bales i 37 morts

David Castro

Els diputats del PSOE van aplaudir amb més entusiasme la rèplica de Pedro Sánchez a Rufián que les del president a la portaveu del PP, Cuca Gamarra, a la qual Sánchez es va berenar. Tant per virtuts pròpies –una cascada d’anuncis en matèria econòmica i social– com per la baixesa del discurs de Gamarra, que es va recrear amb el record a Miguel Ángel Blanco per fustigar els socialistes. No és la primera vegada que es recorre a aquest artifici. De fet, és cíclic. Potser per això sona tant a gastada com a groller.

Gabriel Rufián va arribar al Congrés fent un alto al camí del seu viatge nupcial després de casar-se per San Juan a Guipúzkoa amb una dona tan intel·ligent com agradable. Va agafar l’avió des del nord d’Europa i va baixar a Barajas disposat a complir la seva comesa com a portaveu. Va arribar somrient després d’aprofitar el viatge per donar els últims retocs al seu discurs. El va mantenir gairebé en la seva totalitat després d’una xerrada amb el grup parlamentari. La diputada María Dantas havia visitat el reixat de Melilla i implicat les bales que va utilitzar la policia marroquina per aturar l’enèsim salt a la tanca.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Rufián va començar dient-li al president Sánchez: «Avui s’ha aixecat d’esquerres», a la qual cosa aquest ja va respondre amb una ganyota de desaprovació. Va travar un bon discurs, comprensible per a la gent corrent. Res a veure amb Gamarra. Fins que va mostrar amb èmfasi les tres bales de la discòrdia que van treure Sánchez de les seves caselles. Aquest es va regirar des de l’escó i li va etzibar «Tio, tio, no em diguis racista».

Notícies relacionades

Sempre és dubtosa la part del discurs amb efectes especials. Tot i que per a res va ser més exemplar la reacció inicial de Pedro Sánchez després d’haver mort 37 persones. Potser això explica part de l’emprenyament presidencial. Sánchez no va estar bé després de la tragèdia de Melilla. I ho sabia.

Al final del tens debat, l’últim del dia, van parlar. Sánchez va insistir en el seu retret i Rufián que no n’hi havia per a tant. Després, tots dos van sopar. Sánchez amb els seus. I Rufián amb els diputats republicans i amb els del PNB, que just es van asseure a la taula del costat. Ja, amb l’estómac ple, tots se’n van anar de bon humor a adormir. Sobretot Rufián, que va reprendre l’avió rumb a la felicitat.