Article d’Ana Bernal-Triviño Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Assenyalar les abolicionistes

Com no ens han d’assenyalar, si som el primer país en consum de prostitució d’Europa i del món

1
Es llegeix en minuts
Assenyalar les abolicionistes

EFE / ZIPI

La setmana passada hi va haver una manifestació de feministes abolicionistes de la prostitució. Minuts després, Pablo Iglesias va publicar en un tuit: «Aquesta és la mobilització contra la llei trans amb autobusos de tot Espanya. Faltava l’equip de Lesmes del CGPJ». Després, va esborrar el tuit.

Es pot ser crític amb l’abolició o discutir com arribar a ella, però sense faltar a la veritat. Els qui opinen com Iglesias saben que hi ha votants de Podem abolicionistes, d’altres que no han opinat de la llei trans, dones transabolicionistes i que en aquesta manifestació hi havia víctimes del sistema «prostitucional» i d’aquest negoci criminal.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

El tuit va tenir repercussió perquè el va escriure Iglesias, però les manipulacions semblants contra l’abolicionisme han augmentat aquests anys. També d’una esquerra que s’omple la boca amb la memòria històrica però menys amb la memòria històrica feminista. Dones silenciades pel seu discurs abolicionista. Deixaré només aquestes paraules de Mujeres Libres, en meitat de la Guerra Civil: «L’empresa més urgent a realitzar en la nova estructura social és la de suprimir la prostitució. Abans d’ocupar-nos de l’economia o de l’ensenyament, en plena lluita antifeixista encara hem d’acabar radicalment amb aquesta degradació social. No podem pensar en el treball, en cap classe de justícia, mentre quedi dempeus la més gran de les esclavituds: la que incapacita per a tota vida digna». No sabia que les idees de Mujeres Libres o Clara Campoamor, avançades al seu temps, ara s’equiparaven amb Lesmes. Si aixequessin el cap i veiessin aquesta esquerra... 

Notícies relacionades

Després penso que com no ens han d’assenyalar a les abolicionistes si som el primer país en consum de prostitució d’Europa i del món. Així que tenim bagassers i proxenetes per cada metre quadrat que contagien a aquesta esquerra un discurs de falsos mites. La clau és en quina mesura estàs disposat a trair els teus principis. L’abolicionisme rau en l’arrel del feminisme. Perquè té memòria històrica feminista. I veu. I vot, recordo.