Article d’Albert Espinosa Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Coixins gelosos

Una amiga creu que enfrontar-se a una dificultat tan gran com la pandèmia ha fet que, en lloc de trobar el camí cap al proïsme, la gent hagi buscat un camí cap a la individualitat

1
Es llegeix en minuts
Coixins gelosos

Article 755. Una amiga meva, de gairebé 90 anys, té una teoria que la pandèmia ha tornat la gent més egoista en lloc de més empàtica. Ella, que ha viscut molt, creu que enfrontar-se a una dificultat tan gran com a col·lectiu ha fet que, en lloc de trobar el camí cap al proïsme, la gent hagi buscat un camí cap a la individualitat. «Problemes en tenim tots» és la frase que més ha sentit en aquests mesos.

És curiós, perquè ella ha sigut una persona molt positiva. Sempre ha tingut teories lluminoses que comparteix. Recordo que, quan tenia 70 anys, me n’explicava una sobre el seu matalàs i coixí... Us l’explico després del millor de la setmana.

3r lloc. ‘Deixar-se trobar’. Aquesta cançó del bonic disc de Max Ballesté et porta a indagar al teu interior, a recordar que l’important mai és buscar algú, sinó deixar-te trobar.  

2n lloc. ‘This is us’, creada per Dan Fogelman. Acaba aquesta bonica sèrie que ha tingut capítols perfectes que resumeixen la relació entre famílies. La temporada final és per als fans, i aconsegueix l’equilibri difícil perquè tot l’elenc tingui un comiat bonic.  

1r lloc. ‘Diarios’, escrit per John Cheever (Penguin Random House). Aquest diari de l’increïble autor del conte del nedador t’arriba per la seva veritat i per la tristesa de les seves memòries. Una recerca incessant d’allò que mai aconseguirà obtenir i un desig irrefrenable de solucionar allò que ja està trencat.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

I la meva amiga sempre em comentava que quan feia dies que no dormia a casa seva, sobre el seu matalàs i el seu coixí, quan tornava notava que tenia més malsons. Com si fos una venjança del llit cap a aquesta infidelitat en forma d’hotels estranys o viatges esporàdics.

És per això que va decidir emportar-se els coixins de viatge i deixar roba seva a sobre del matalàs per enganyar el seu propi llit. I així va aconseguir satisfer tots dos i anul·lar els malsons. Sempre em deia que els humans mai van ser igual de senzills d’acontentar. ¡Bon diumenge!