Article d’Albert Soler Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Treuen el nas els estafats

Som molts els que vam veure des de l’inici que tot era un engany

2
Es llegeix en minuts
jdomenech36198010 madrid 07 11 2016 deportes santiago espot declara ante el ju171212095902

jdomenech36198010 madrid 07 11 2016 deportes santiago espot declara ante el ju171212095902

Em sembla de primera que vagin sortint il·lustres llacistes reconeixent que tot va ser una estafa, ja era hora. Però recomanaria una mica de vergonya torera i que no ho pregonin als quatre vents, que quedar com beneits davant el món –tot i que ho siguin, com és el cas– no és agradable de veure per part dels que tenim el nostre cor.

L’últim (fins al moment, ja que és probable que quan llegeixin aquest article, n’hagin sortit més) és Santiago Espot, algú que mai he sabut a què es dedica. El més heroic que ha fet en la vida va ser organitzar una xiulada en un camp de futbol, la qual cosa és mèrit de sobres per formar part de l’aristocràcia llacista. Cert que dient-se Espot («Se puede», en castellà) està obligat a creure que tot és possible i a empassar-se qualsevol conte sobre republiquetes. No li recrimino que es deixés estafar, l’home estava predestinat a això, sinó que, en lloc de callar i guardar-se per a si el ridícul, surti a la televisió a proclamar que el procés ha sigut «l’estafa més gran de les últimes dècades en qualsevol democràcia europea». És com si l’ignorant a qui acaben d’enganyar amb l’estafa de l’estampeta tot just baixar del tren sortís per televisió a declarar que és tan beneit que qualsevol li treu la pasta. El que hauria de fer Espot, en lloc de reconèixer que ha sigut un ignorant de poble de visita a la gran ciutat, és tancar-se en un convent i deixar de donar la tabarra, que som molts els que vam veure des de l’inici que tot era un engany. Això, per no esmentar que qualificar de «democràcia» la Catalunya llacista és molt qualificar.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Reconèixer errors és de molt bon cristià, però per a això hi ha els confessionaris i no els platós televisius. Si un tipus tan crèdul i innocent com Espot ha de sortir per TV cada vegada que algú l’enganya, necessitarà programa propi.

Notícies relacionades

- Soc Santiago Espot. Aquesta setmana m’han venut la torre Eiffel per 15.000 euros i ha resultat mentida. És indignant el que fan els estafadors amb els il·lusos. La setmana vinent, més».

Crec que Espot no ha après res. Igual que hi ha ignorants a qui després del de l’estampeta els col·loquen l’estafa del ‘tocomocho’, si demà tornessin a prometre-li la republiqueta en 18 mesos, hi cauria de ple. No hi ha res a fer. Hi ha gent que ha vingut al món a ser enganyada perquè d’altres visquin a la seva costa