Anàlisi

Ter Stegen: porteria o porta

1
Es llegeix en minuts
Ter Stegen: porteria o porta

FCBARCELONA

Una de les revelacions que Joan Laporta va deixar caure en aquesta trobada informal amb periodistes en la qual va fer balanç del seu primer any de mandat (segona època) és que la direcció esportiva del FC Barcelona està buscant un porter que en la temporada vinent competeixi el lloc de titular a Marc-André ter Stegen. No està gaire clar si l’apunt era un simple tret a l’aire davant el rum-rum que ha suscitat el decebedor acompliment del porter alemany en els últims mesos o si responia a una decisió ferma i la recerca ja està avançada, però, en qualsevol cas, sembla una operació poc raonable.

Notícies relacionades

Això de fitxar un jugador per intentar elevar el nivell d’un altre que juga en la seva mateixa posició pot tenir sentit en els casos en els quals el futbolista titular abaixa el seu rendiment perquè no necessita esforçar-se gaire per assegurar-se la presència a l’equip (pensin en els últims anys de Jordi Alba), però aquest no sembla ser en absolut el problema de Ter Stegen. Si la crisi de joc del porter de Mönchengladbach té relació amb les molèsties al genoll dret que el van obligar a passar pel quiròfan a l’estiu del 2020, la competència d’un altre porter no resoldrà els seus problemes. I si això seu és, principalment, una qüestió mental, segur que hi ha millors maneres d’enfortir la confiança del porter germànic per amenaçar d’asseure’l a la banqueta.

Per tornar a aspirar als grans títols, el Barça necessita un porter indiscutible. Com ho va ser Ter Stegen entre 2017 i 2020, després que la marxa de Claudio Bravo posés fi a les rotacions sota els pals. Si els responsables esportius del club entenen que l’alemany és recuperable (als seus 29 anys hauria de ser-ho), farien bé de mostrar-li el seu suport i posar els mitjans per ajudar-lo a trobar la seva millor forma. I si no confien en ell, el millor és buscar-li una sortida i invertir en un porter de primer nivell. Qualsevol solució intermèdia sona a gesticulació inútil i, sobretot, a potencial font de mal rotllo.