Apunt

Comparacions odioses

1
Es llegeix en minuts
Comparacions odioses

Frack Fife / AFP

Mbappé és el futbolista del moment, el jugador que sorprèn el món del futbol i que manté en suspens els dirigents i aficionats del PSG i el Reial Madrid. Dimarts es va coronar amb un gran gol que va donar la victòria als parisencs contra l’equip en què somia jugar des de petit. I en va poder fer algun altre si Courtois no hagués fet un partit brillant.

I el pitjor per al conjunt blanc és que Kylian ha de trepitjar el Bernabéu en la tornada, i això coneixent a més les baixes que tindrà Ancelotti, espanta. No hi ha millor escenari ara mateix per coronar Mbappé davant els ulls del món del futbol que l’estadi on més l’esperen. El Santiago Bernabéu, rebatejat fa uns anys pels culers com «el jardí de Messi», per les actuacions memorables que va firmar l’avui company del davanter francès.

Amb el seu bon espanyol Kylian tindrà l’ocasió de preguntar-li a Leo com se li va acudir allò d’ensenyar la samarreta al públic de Chamartín al marcar amb l’esquerra el 2-3 en el minut 91, l’abril del 2017. En l’afany periodístic d’entronar un nou rei del futbol, molts ja estableixen prematures comparacions entre Mbappé i Messi. Com si fossin comparables. Ni el seu joc ni el seu palmarès, tots dos als 22 anys, ho és.

Respecte per a Leo

Als 21 Leo Messi ja tenia dues Champions, la segona marcant un gol de cap a Roma. I ja havia aixecat tres títols de Lliga en el campionat espanyol. També havia aconseguit la seva primera Pilota d’Or. Per sobre de tot això, ja era el líder del millor equip de tota la història, el que ho va guanyar tot de la mà de Guardiola.

Notícies relacionades

Kylian supera Leo en la mitjana de gols a la seva edat, i va ser campió del món amb França el 2018. Individualment pot superar els números de Leo, tècnica i físicament és un portent. 

Messi va ser molt més, va fer millors els altres durant 15 temporades, va desequilibrar partits impossibles, i va sorprendre el món durant tres lustres mentre aconseguia gairebé 40 títols guanyant 6 Pilotes d’Or. Mbappé encara té molt per fer per acostar-se a aquest tron. Respecte.