Treball Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Dir que no

No acabo d’estar segura que ser a tot arreu sigui necessàriament bo

1
Es llegeix en minuts
Dir que no

Obro el ‘mail’. ¡Bones notícies! Tinc una proposta d’EL PERIÓDICO. Volen que hi tingui una columna quinzenal. ¡Que xulo!, penso. I a l’instant, un pensament intrusiu: ¿no estic fent ja moltes coses? ¿He de dir que sí a tot sempre? Com més feines, millor, ¿oi? Això és el que em diu tothom: «¡Estàs a tope, Ana. Et veig a tot arreu!». Al món de la comunicació la sobreexposició es premia. I felicitació rere felicitació, un mantra en forma d’espasa de Dàmocles s’instal·la als nostres cervellets: si no treballo a prou llocs, s’oblidaran de mi. Si no em veuen, no existeixo.

Jo no acabo d’estar segura que estar a tot arreu sigui necessàriament bo. Primer, perquè és quasi impossible trobar la quantitat ideal de feines; l’equilibri entre la seguretat de saber que els altres et tenen present i el pànic a què es cansin de tu, si et passes. Segon, perquè si ets a tot arreu, ¿en quin moment estàs amb tu? ¿Quan fas les coses que et fan estar bé però que potser no brillen tant? ¿Puc sostenir la meva vida a base de validació externa? Posar rentadores, anar al mercat o cuinar-me un caldo són coses que no acumulen tant de capital social, però que són necessàries per cuidar-nos. La vida també és això. Jo no soc només la meva feina.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

M’ha costat decidir-me. Estem programades per ser ionquis de l’aprovació i això ens paralitza a l’hora de posar límits. No és fàcil dir que no. Però ja fa una mica que vaig aprenent. Perquè he pogut comprovar que un ‘no’ a fora sempre és un ‘sí’ a dins, un ‘sí’ a mi mateixa.

Finalment, però, he decidit acceptar. Columna mensual, això sí. Tampoc no tinc tantes opinions. I quan les tinc, potser ja coincideixen amb les d’algú altre i amb un retuit, mental o verbal, en tinc prou. Penso que no està mal que aquest espai el tingui algú com jo. No fos cas que, qui sap, li acabessin donant la columna a un altre senyor acomodat i privilegiat que de tant sentir-se parlar acaba pixant fora del test i dient coses com que les tetes de Rigoberta Bandini són les seves (@jordibaste).