Ruptura reial Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Iñaki i Cristina s’interrompen

Urdangarin no va entrar a la presó, sinó que va interrompre la seva llibertat uns dies. Ni tan sols va ser condemnat per prevaricació i malversació, sinó per interrompre la seva honradesa. Els rics són així fins al final

2
Es llegeix en minuts
Iñaki i Cristina s’interrompen

A un pobre, quan la seva santa l’enxampa amb una altra, li posa les maletes a la porta i li diu adeu-siau. O que et bombin, depèn. Els rics no, ells són diferents, en lloc de separar-se o divorciar-se, que són actes propis de les classes baixes, el que fan és «interrompre la seva relació matrimonial», com han anunciat Urdangarin i la infanta Cristina. Fins ara, l’única cosa que s’interrompia en les relacions de parella era el coit, i això per estalviar en preservatius. Interrompre la relació matrimonial és un estadi superior, a l’abast només de la noblesa, o almenys de l’exnoblesa, com és el cas. És com demanar una excedència a la feina, només que això d’Urdangarin, més que una excedència sembla un acomiadament sense dret a indemnització. Urdangarin no va entrar a la presó, sinó que va interrompre la seva llibertat uns dies. Ni tan sols va ser condemnat per prevaricació i malversació, sinó per interrompre la seva honradesa. Els rics són així fins al final. Quan moren, interrompen la vida.

Una relació matrimonial no deixa d’interrompre’s des del començament, ja sigui 90 minuts perquè ell va al futbol, ja sigui tota una tarda quan ella se’n va de botigues, ja sigui una estoneta, quan qualsevol dels dos ha d’anar de ventre. Un matrimoni sense interrupcions és inviable. No hi ha qui aguanti el cònjuge a tothora, tota la vida, fins que la mort, per fi, ja era hora, els separi. Però això d’aquesta parella caiguda en desgràcia és un altre tipus d’interrupció, es diria que definitiva. Que vagi amb compte Urdangarin. Si les banyes són una cosa seriosa, les banyes amb el plus d’humiliació pública –per Déu, és que ni tan sols va sortir al ‘Financial Times’, sinó al ‘Lecturas’– no hi ha dona que ho suporti, per més que l’afectada en tingués exemples a casa des de la més tendra infància. No crec que la calmi ni l’explicació que no va ser adulteri, sinó interrupció de la fidelitat conjugal

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

L’exjugador d’handbol passa de duc empalmat –com ell mateix es va definir, en el que ara sabem que era un avís del que vindria– a duc interruptor, de manera que no abandona el gremi dels electricistes. No el va abandonar ni tan sols quan s’enriquia gràcies a les seves influències de duc enxufat, o sigui que potser té aquí, entre amperes i volts, el futur laboral, ja com a duc corrent.

Notícies relacionades

-No és que t’acomiadem, Iñaki, això mai, però en vista de la mala publicitat que suposes, hem interromput la teva relació laboral amb nosaltres. Recull les coses al sortir.

A primer d’adulteri ensenyen que, si vols anar a sopar amb l’amigueta, almenys no li agafis la mà, així podràs donar una explicació plausible, és només una companya de feina, estàvem discutint un cas, se’ns va fer tard i vam anar a menjar alguna cosa. El que sigui, home, que sembla mentida que aquests espavilats que estudien a Esade no coneguin les regles més bàsiques per anar per la vida sense interrupcions.