Any nou Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Els dies per estrenar

García Lorca sempre convidava a pensar que de tot podia ser l’última vegada, o l’única, per disfrutar-lo. Potser és una bona manera de començar: ser més conscients d’això

1
Es llegeix en minuts
Els dies per estrenar

A mi, el moment de les campanes d’any nou em fa un pessic a l’estómac. Em posa nerviosa aquella mitja hora abans, aquest compte enrere en què ets conscient que el temps t’empeny cap endavant. Sempre he considerat l’arribada de l’any nou com una glopada d’aire fresc, per més que les circumstàncies fossin dolentes o d’incertesa. Amb tot el viscut i sobreviscut en aquests moments, sento que és una fortuna arribar a un altre any amb l’oportunitat de viure. O de sobreviure. Allò dels propòsits acostuma a ser secundari, perquè de vegades són les circumstàncies les que et porten a una altra banda. 

Això no és un article de filosofia Mr. Wonderful. Jo vaig tocar fons fa anys, i molts vaig prendre el raïm pensant si l’any següent canviaria la meva vida, sense èxit. Fins que va passar. I vaig reviure, per viure de nou. Perquè a més de tenir sostre i menjar, també necessitem les roses. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

En aquests dies tan aclaparadors de notícies de pandèmia i pors, per molt previsible que sigui, entrar a un any nou és una notícia d’esperança. Hi haurà qui digui que soc molt intensa però potser ho soc des que vaig viure tant temps als hospitals. Record quan Julia Otero anunciava la seva recuperació i demanava celebrar cada dia que tot el nostre organisme funcioni, que les cèl·lules facin la seva feina de forma sincronitzada sense errors i que puguem respirar i bategar. Pot semblar una tonteria fins que això falla un dia i descobreixes que és gairebé un miracle. 

Ja hi haurà temps d’escriure sobre les coses dolentes de l’actualitat, però en un començament d’any hem de fer cas a Walt Whitman: «agafeu les roses mentre pugueu, veloç el temps vola». García Lorca sempre convidava a pensar que de tot podia ser l’última vegada, o l’única, per disfrutar-lo. Potser és una bona manera de començar: ser més conscients d’això. No sabem què ens ofereix el 2022. Ens ofereixen 365 dies per estrenar. Aprofitem el que puguem i fins el que ens deixin. Tot i que ens intentin amargar, visquem. I brindem, perquè hi ha finals que són inici. 

Temes:

Cap d'any