Apunt

L’any del blanc i negre

¿Qui s’imaginava que el candidat que va plantar la pancarta davant el Bernabéu acomiadaria Messi i aniria agafat de la mà amb Florentino per abraçar junts la Superlliga?

2
Es llegeix en minuts
L’any del blanc i negre

JORDI COTRINA

Diem adeu al 2021, un any particular, d’extrems, d’incerteses, de tornada a una normalitat que es mostra tan fràgil com la vida que vam tenir i no acabem de recuperar del tot.

El futbol nostre de cada dia és un fidel reflex de què passa al nostre voltant. Tot canvia i va més ràpid que mai. De blanc a negre i viceversa.

En dotze mesos han passat coses com que l’Atleti que va fer una primera volta de rècord, sent campió d’hivern a primers de gener amb 6 gols encaixats i 31 a favor, acabi l’any amb 22 gols rebuts a la Lliga, cinquè de la taula i classificat per als vuitens de la Champions en l’últim sospir.

¿I qui s’imaginava que el candidat que fa un any va plantar la pancarta davant el Bernabéu («ganes de tornar-vos a veure») acomiadaria Messi i aniria agafat de la mà amb Florentino per abraçar junts el projecte de la Superlliga?

Per a sorpreses, la del mig de la defensa de Chamartín. ¿Militão i Alaba fent oblidar Varane i Ramos? L’envit de Florentino a una de les seves llegendes li ha acabat donant la raó.

¿Algú s’esperava, fa un any, quan Sergio jugava fins i tot 5 minuts a la recerca del seu rècord amb la selecció, que no aniria a l’Eurocopa? I millor encara... ¿qui va pensar quan Luis Enrique va donar la llista sense ell, ni jugadors del Reial Madrid, que la selecció acabaria caient en semis per penals després d’un brillantíssim partit contra la campiona Itàlia?

És clar que per a fites la de Gavi, aquest xaval a qui gran part de la crítica va utilitzar per atacar el seleccionador al setembre per portar-lo amb 17 anys, i que dos mesos després és imprescindible al Barça i la Roja.

Per extrems, els viscuts amb Mbappé. De tenir preparada fins i tot la presentació, segons alguns mitjans, a finals d’agost, a confirmar que acabarà la temporada al PSG. En aquest cas no es pot descartar res, després de l’esperpent de l’últim mercato.

Notícies relacionades

Tot i que per a esperpent, el de Messi. Resulta que el president que l’havia de convèncer per renovar, el va deixar plantat i amb un vol a París. Res que la (re)presentació de Dani Alves, amb 38 anys, no pogués superar.

Hola 2022, superar el teu antecessor, ¡serà tot un repte!

Temes:

Futbol