Pros i contres Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Les obres que ens han divertit i ens han ferit

Les llistes dels millors llibres, de les sèries, les pel·lícules o les músiques més valorades, sempre tenen un punt d’injustícia, com tot el que implica elecció

1
Es llegeix en minuts
Les obres que ens han divertit i ens han ferit

HBO Max

Les llistes dels millors llibres, de les sèries més ben valorades, de les pel·lícules més bones o de la música i els espectacles amb més reconeixement, sempre tenen un punt d’injustícia, com tot allò que consisteix a fer una tria. I més si es tracta de preferències artístiques que, a partir d’un nivell, tenen a veure amb els gustos de cadascú.

Dit això, he d’afegir que estic content, aquest any, que moltes de les novetats i de les estrenes del 2021 coincideixin amb les que jo he valorat més o que he apreciat com a peces que mereixen un record perdurable. Des de la minúscula (i tan intensa) reflexió de Cristina Masanés a Eroica (una de les millors aportacions per entendre la reclusió pandèmica) fins al ritual quasi sagrat de Maria Arnal i Marcel Bagés al disc Clamor o el “tour de force” de Joan Carreras, tot sol, a Història d’un senglar. Des de l’elogi apassionat que fa Joan Lluís Lluís de la literatura, el viatge i l’aventura a Junil a les terres dels bàrbars o la saviesa infatigable dels Diarios de Rafael Chirbes fins a l’exuberància narrativa de la sèrie Succession, un Shakespeare passat pel túrmix de l’astracanada i la voracitat capitalista.

Notícies relacionades

Ens han acompanyat. Ens han divertit, ens han ferit.

 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web