Festes agredolces Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

L’amor no existeix

Aquestes dates em treuen la meva exigència de fortalesa i em fan sentir vulnerable

1
Es llegeix en minuts
L’amor no existeix

Si fos per mi, per Nadal em cobriria amb una manta fins al 7 de gener. Però mai em tapo amb aquesta manta perquè ràpidament penso que estem per viure les coses bones i les dolentes. Que ser aquí és una oportunitat que no es pot malgastar. Així que suporto, com tantes persones, unes festes agredolces i celebro els que encara hi són abans que siguin absència.

Una amiga em va avisar que té covid i que passaria sola el Nadal veient ‘Love Actually’. «Em disculpo per això», va comentar, com si no tinguéssim moments de debilitat ni poguéssim resoldre a la nostra manera una nit complicada. Ahir, un amic divorciat, després de conèixer un altre divorci, em va dir: «L’amor no existeix». Jo reia perquè aquesta frase ja l’hi vaig dir jo fa dos anys. Ell, llavors ple de vida, comentava que l’amor era a tot arreu i em va citar ‘Love Actually’ com a prova irrefutable. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

Mai li vaig explicar que abaixo el cap quan comença aquesta pel·lícula amb l’escena de l’aeroport, perquè ploro d’emoció només de veure la gent que s’abraça quan arriba d’un viatge. Tampoc dic que porto malament les històries de la Sarah i la Karen en la pel·li, mirall de les promeses incomplertes o que ens cuidem dels altres més que de nosaltres. Aquesta pel·li i aquestes dates sempre em mostren que no som tan forts com ens fem veure, que som matussers, que fiquem la pota, que de vegades ens comportem com adolescents o que som un sac de contradiccions, com Billy Mack. Que avui busquem el nostre tros de felicitat: una mica de carinyo a la recerca de calma. 

Pot ser que aquesta manta que vull que em cobreixi sigui per ocultar que aquestes dates em treuen la meva exigència de fortalesa i em fan sentir vulnerable. Per a aquesta columna, vaig preguntar a les meves xarxes si volien que escrigués de la covid o de l’amor. Va guanyar l’amor amb un 80%. No sé si existeix l’amor que imaginem, però sí que existeix la necessitat que ens estimin per sobreviure. Però per a això cal deixar-se estimar, sense cuirasses. Potser d’això van aquestes dates. De recordar que som humans. 

Temes:

Nadal