Paciència Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Milions a la banqueta

Per guanyar, a més de set de títols i posar-hi ganes, es necessita qualitat i d’això, a la gespa, no van sobrats

2
Es llegeix en minuts
Milions a la banqueta

Jordi Cotrina

Xavi Hernández no era l’aposta de Laporta. Però al final el màxim mandatari blaugrana hi ha recorregut, com una taula de salvació, perquè obri el miracle. Això sí, passant per caixa. Ni l’acomiadament de Koeman ha sigut gratis ni el fitxatge de Xavi tampoc. El Barça és un equip que fitxa car i ven barat. I quan no és així sol pescar saldos o s’emborratxa amb la pluja de milions i els malgasta amb estrèpit. Allà hi ha els sucosos ingressos per Figo i Neymar que es van malgastar en fitxatges que van ser, són, un fiasco.

L’esbombada pretensió de treure als àrabs Xavi sense cap cost i a mitja lliga era un equívoc senyal de prepotència. Aquest Barça és a anys llum de ser el que va ser fa més d’un lustre. I després perquè pretendre arrabassar un entrenador amb contracte en vigor per la patilla, per molt que es tracti d’una lliga menor, és una pretensió tan fal·laç com ingènua.

No només ha pagat íntegrament la clàusula de rescissió sinó que a més el Barça s’ha compromès a mantenir una relació privilegiada amb l’Al-Sadd qatarià, l’únic equip que ha entrenat Xavi després de penjar les botes. Amb Guardiola va sortir bé. ¡Tant de bo passi el mateix amb Xavi!

¿Serà un revulsiu? La seva presentació ha sigut acollida amb joia per l’afició blaugrana. No en va es tracta de la tornada d’un dels seus fills pròdigs. Un de compromès amb això que anomenen l’‘ADN Barça’ que se suposa és un llegat de l’era Cruyff que va heretar Guardiola i que s’ha anat esvaint.

Notícies relacionades

Deia Cruyff, en la seva controvertida relació amb Núñez, que els milions havien de ser al camp. Bé, doncs per ara la inversió més gran de l’era Laporta es dona a la banqueta mentre en el camp segueix el mateix equip que té en les ganes demostrades a Kíev la seva millor versió. Però per guanyar, a més de set de títols i posar-hi ganes, es necessita qualitat i d’això, a la gespa, no van sobrats.

Un qüestionat Cruyff va necessitar tres anys per aconseguir la Lliga i quatre per guanyar la Copa d’Europa gràcies a Koeman. Avui, amb el que hi ha al camp, qualsevol firmaria aquesta estadística. Carreguin-se de paciència.