A contrallum Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Potser

He viscut per satisfer els altres, m’he buidat en els altres, he ajornat tots els desitjos personals per a una època mítica, que mai arriba, en què per fi podré fer el que a mi em doni la gana

2
Es llegeix en minuts
Pilates

Pilates

Al meu barri hi ha un espai esportiu en què es desenvolupen multitud d’activitats, totes excel·lents per a la salut. Aquest matí m’hi he acostat amb la idea d’apuntar-me a pilates, però m’he apuntat a ioga per error, no sé si per error meu o de la persona que m’ha atès. El cas és que no he advertit el canvi fins a arribar a casa i m’ha fet mandra tornar per desfer l’embolic. Després, al llarg del dia, he decidit deixar les coses com estan: faré ioga, no sigui que al moure una peça de la realitat que ja ha trobat el seu lloc se’n moguin d’altres amb resultats catastròfics. Estic mig posseït per aquest tipus de supersticions segons les quals les coses succeeixen per alguna cosa, de manera que aquesta equivocació, a la llarga, no només podria resultar beneficiosa, sinó que potser evita desgràcies intolerables que podrien passar-me a classe de pilates. Vaig néixer per imaginar desastres i en una classe de pilates, si et poses a pensar-ho, poden passar coses horribles els músculs.

–Però si anaves a matricular-te a pilates –ha dit la meva dona al veure el paper de la inscripció sobre la taula.

–Estaven cobertes totes les places –he mentit amb sentiment de culpa, al notar que no em creia. Mai em creu quan li menteixo.

Notícies relacionades

En realitat, he pensat més tard, no soc supersticiós: me’l faig, em faig el supersticiós com em faig l’hipocondríac. ¿Per què? Crec que per no decebre la meva família, que està convençuda que soc les dues coses. He contrariat des de petit molts desitjos propis per por de decebre, primer els meus pares, després els meus professors, més tard els meus amics, les meves nòvies... Si ho medito a fons, he viscut per satisfer els altres, m’he buidat en els altres, he ajornat tots els desitjos personals per a una època mítica, que mai arriba, en què per fi podré fer el que a mi em doni la gana.

Doncs bé, després de decidir posar fi a aquesta situació injusta, he despenjat el telèfon i he trucat a l’espai esportiu amb la finalitat de canviar el ioga pel pilates. Però quan he sentit el «digui», he sigut atacat per un moviment d’aprensió que m’ha impedit fer-ho. Potser sí, que soc una mica supersticiós.