Apunt

El llistó del mercat

1
Es llegeix en minuts
El llistó del mercat

@atleti

Sortir triomfador en aquest mercat de fitxatges té una lectura radicalment diferent per a uns d’altres. Abans fitxar bo, bonic i barat, era triomfar. 

Per exemple, allò de Monchi al Sevilla, descobridor de talent i revaloritzador d’inversions com ningú. L’últim, Koundé, a qui va fitxar per 25 milions el 2019, va rebutjar traspassar-lo un any després per 55 i s’ha quedat de nou al no arribar el Chelsea als 80 de la seva clàusula. El Sevilla ha fet els deures, ha reduït la seva massa salarial amb diverses sortides mantenint les seves figures, amb la qual cosa esportivament l’equip no se’n ressentirà.

El triomfador del mercat és l’Atlètic, esportivament parlant. Recuperar Griezmann (cedit) per jugar al costat de Luis Suarez i Correa és reforçar el campió de Lliga i potenciar la seva capacitat golejadora per intentar repetir títol i sobretot afrontar la Champions amb més garanties en un grup complicat. El paper secundari de Saúl en l’última temporada deixa certa nostàlgia als aficionats amb la seva sortida, però no resta esportivament. De Paul, demanat pel Cholo, està cridat a ser columna vertebral de l’equip. Més dubtes hi ha sobre Cunha, però el seu preu no espanta (uns 30) i a Joao Felix se li ha concedit una altra temporada més malgrat l’interès culer. ¿Por de reforçar el rival?

La ruïna blaugrana

És el que està fent el Barcelona amb l’Atlètic els últims anys. Amb Villa els matalassers van ser campions (al Camp Nou a més); amb Suárez, també... falta que Griezmann ho repeteixi, seria per fer-s’ho mirar, tot i que l’únic que ha pogut mirar Laporta ha sigut la ruïna que li va deixar la junta anterior.

Notícies relacionades

Per això, el Barça pot llegir aquest mercat de dues formes. La pessimista, la seva davantera aquest any és Memphis, Braithwaite i Luuk de Jong on jugaven... Messi, Luis Suárez i Griezmann. O la realista, la ruïna econòmica obliga a deixar anar per sortir d’aquesta, i Ansu Fati i Dembélé, quan estigui en condicions, són fitxatges d’alts vols i gratis. 

Gratis podrà arribar Mbappé al Madrid en un any, el que no hauria de sortir gratis és passar un altre any en blanc i sense fitxar. El fum s’esfuma ràpid i ensenya la realitat.