L’escac i mat de Florentino per Mbappé

2
Es llegeix en minuts
A1-122456399.jpg

A1-122456399.jpg / LOIC VENANCE / AFP (AFP)

El Madrid ha premut definitivament el botó Mbappé amb la intenció que l’11 de setembre, en la tornada al Bernabeu, el francès es pugui presentar davant els afortunats que puguin accedir a l’estadi. Florentino Pérez demostra que manté intacte el seu instint ‘depredador’ que li va fer reunir els millors jugadors del món ja fa dues dècades.

Mbappé agafarà el relleu dels Beckham, Ronaldo, Figo, Kaká o Zidane com a galàctic de l’univers Pérez. No cito Cristiano perquè malgrat que el va presentar Florentino davant 80.000 espectadors el juny del 2009, el fitxatge va ser tancat per Ramón Calderón. Si finalment es tanca en les pròximes hores, com tot sembla indicar, el president del Madrid torna per la porta gran, i en aquesta ocasió amb un traspàs que a més de posar l’equip en un esglaó superior, debilita un dels seus grans rivals europeus, el PSG, i el situa en avantatge davant el Barcelona.

En un mes el Barça d’avui de Laporta s’ha hagut de desprendre del seu principal actiu, Leo Messi, s’ha encadenat al Reial Madrid en la seva croada anti-LFP i a sobre veu com l’adquisició de Messi obre la porta de Concha Espina a Mbappé. Més que «amb ganes de tornar a veure-us» el que ara podria escriure Joan Laporta davant el Bernabeu és «explica’m com es fa».

Notícies relacionades

Els moviments cap al fitxatge de Kylian Mbappé, sabent el seu desig de fitxar pel Madrid, han sigut una jugada ben dissenyada que va començar deixant anar la pesada fitxa de Ramos, percebent 40 milions per Varane i 35 per Odegaard. Alhora el jugador francès es negava a renovar pel PSG. Continua cedint (estalviant-se la fitxa) d’Odriozola i intenta alguna sortida més. I blinda amb renovacions els seus principals actius per evitar una ‘vendetta’ del PSG.

L’última oferta (la segona última...) és de 170+10 en variables. El salari anual estimat seria d’uns 30 milions. Més de 200 milions per portar un futbolista que en un any vindria lliure. Si l’emir no cedeix, ha fidelitzat Mbappé i estalviat per a... ¿Haaland? Si cedeix el PSG ¿compensa? A l’aficionat pot ser que sí. Al president que vol un galàctic en el seu nou Bernabeu, també. Però a l’abril, quan la Superlliga, en comptes de dir «estem arruïnats», hauria d’haver afegit... uns més que altres.