Aeroport del Prat

Aprendre a volar un altre cop

És necessari que l’ampliació del Prat es porti a terme. Amb garanties de complir les normatives mediambientals, però també amb els compromisos d’impulsar l’aeroport com a ‘hub’ per a viatges internacionals de llarg radi

1
Es llegeix en minuts
Llegadas T1 aeropuerto del Prat   Foto Ferran Nadeu

Llegadas T1 aeropuerto del Prat Foto Ferran Nadeu / Ferran Nadeu

Barcelona fa gairebé una dècada que encaixa petites derrotes, molt doloroses per a la seva reputació. Són el resultat, en la majoria de casos, de la falta de lideratge o dels dèficits de governança dels seus dos últims alcaldes. És cert que convertir-se en l’escenari privilegiat, amb projecció mundial, dels conflictes derivats del procés no l’ha ajudat.

Ressorgida de la grisor franquista, Barcelona es va poder enlairar i va volar, amb l’esforç col·lectiu de la seva ciutadania liderada per l’alcalde Pasqual Maragall, a partir dels Jocs Olímpics. del 92.

Notícies relacionades

Xavier Trias, el primer alcalde de la ciutat autodeclarat independentista, va caracteritzar la seva gestió per la declaració de moratòries davant qualsevol decisió controvertida. La seva successora, l’alcaldessa Ada Colau, també ha utilitzat recurrentment les moratòries. La necessària ampliació de l’aeroport no es pot demorar.

Augmentar el compromís d’Aena (un dels principals operadors aeroportuaris mundials) amb l’aeroport de Barcelona és molt rellevant. Per al mateix operador i per a la ciutat. És necessari que aquesta ampliació es porti a terme. Amb garanties de complir les normatives mediambientals, però també amb els compromisos de l’operador d’impulsar l’aeroport com a ‘hub’ per a viatges internacionals de llarg radi, d’incentivar la implantació de noves bases d’aerolínies i de desenvolupar, en col·laboració amb la indústria local, tots els recursos tècnics necessaris perquè l’empremta de carboni de les activitats aeroportuàries terrestres tendeixi a zero. Els tres compromisos van a favor de crear nous llocs de treball, al mateix temps que estrenyen els vincles de la ciutat amb la resta del món. Els tres compromisos es poden incloure en un contracte-programa. Aquests serien els elements per a un bon acord. Un acord necessari perquè Barcelona no quedi despenjada de la centralitat a la xarxa mundial de ciutats. Un acord que ajudarà Barcelona a tornar a volar.