PSC

¿Què ofereix Salvador Illa?

1
Es llegeix en minuts
El candidato del PSC, Salvador Illa, este domingo antes de salir a correr

El candidato del PSC, Salvador Illa, este domingo antes de salir a correr / ACN

Vaig conèixer el Salvador durant la seva etapa a la indústria audiovisual. Temps després ens vam retrobar estant ell a l’Ajuntament de Barcelona. Des d’aleshores hem mantingut el contacte, amb intensitat variable, i això m’ha permès conèixer diferents facetes del candidat amb més possibilitats de presidir la Generalitat.

Al marge de la seva demostrada capacitat de treball i d’atenció al detall, vull destacar el respecte als altres (com es va poder veure en el comiat als membres de la comissió de Sanitat del Congrés, el gener del 2021, agraint les intencions d’ajudar, malgrat els intensos interrogatoris a què el sotmetien setmanalment), la paciència (l’hem vist de nou durant les seves recents compareixences a les comissions del Congrés i el Senat, encaixant excessos verbals dels portaveus), el compromís (l’ha demostrat donant suport, amb condicions que ha exigit complir, als pressupostos de la Generalitat), l’empatia i la lleialtat (atributs aquests que conec de primera mà).

Els humans ens mostrem com som en allò que fem en els nostres moments de llibertat. En el cas del Salvador penso que el defineixen amb precisió la seva preparació i participació en les curses de fons i maratons, la seva passió per cuidar l’hort (actualment, el del seu pare) o la seva dedicació a l’activitat acadèmica i docent (en suspens des de la seva incorporació al Ministeri de Sanitat). Les tres activitats ens descriuen una persona resistent, cultivadora i dedicada als altres.

El lema de la seva campanya, Unir i servir, vincula dos verbs explícits de la voluntat del Salvador per a Catalunya: buscar l’entesa per assolir una estabilitat que permeti als catalans progressar.

Notícies relacionades

També avala la seva candidatura el llegat d’un projecte polític, el dels socialistes, que ha transformat de manera equitativa i progressista Espanya, Catalunya i Barcelona en totes les etapes que ha governat.

Integritat i competència, això és el que ofereix Salvador Illa a la ciutadania catalana..