Apunt

Explotar o cuidar el futbol

1
Es llegeix en minuts
Explotar o cuidar el futbol

Ja només queden les brases, amb el Reial Madrid i el FC Barcelona repartint-se les engrunes de la fallida Superlliga i resistint-se a tancar el xiringuito. El que és indubtable és que el tsunami provocat en el futbol europeu per aquest boicot a la UEFA ha de suposar una profunda reflexió dels que dirigeixen el futbol europeu, nacional i mundial.

I aquesta reflexió s’hauria de basar més a cuidar l’espectacle en si i menys en l’estricta recaptació, que ha sigut l’argument únic per provocar el cisma. I alhora el que més rebuig ha provocat en el món del futbol i l’afició.

Florentino va esgrimir en la seva insòlita exposició de dilluns que els joves donen l’esquena al futbol. I aquí hi ha poca discussió. Però, ¿s’ha preguntat el president de la Superlliga i el Reial Madrid per què el futbol està apartant els joves?

La bombolla del futbol

Pandèmia a banda, ¿quants entrenaments del Reial Madrid pot veure la gent jove? ¿Quantes vegades poden veure les estrelles de prop? ¿Quines interaccions tenen els jugadors amb els joves? I el preu d’una entrada... ¿fa quant que no és assequible? 

El futbol viu en una bombolla cada vegada més acusada, i no només econòmica. S’ha menyspreat el públic convertint-lo en un simple pagador sense dret a res. Bé sí, a apostar. 

Cada vegada més virtual

Notícies relacionades

I en aquest menyspreu té molt a veure la mateixa Lliga, preocupada per oferir un producte ben embolicat però amb un aspecte tan impol·lut com irreal, cada vegada més virtual i tan acuradament esterilitzat que ja no s’escolta ni els jugadors cridar en un camp buit. I per això ja hi ha el FIFA, que és el que acaben triant els nois davant tanta virtualitat.

Dins el terratrèmol que va generar l’exposició de Florentino Pérez a ‘El Chiringuito’ va cridar l’atenció una frase. «Estem tots arruïnats». Del Barça ja se sabia. Però, ¿el Reial Madrid també està arruïnat? Al desembre el mateix president en assemblea va declarar haver salvat la temporada de la Covid amb un benefici de 313.000 euros. Només han passat quatre mesos. ¿Quan va dir la veritat?