Pros i contres

Maquillatge

La idea de crear un ‘xatbot’ que ens permetrà parlar amb els morts, amb la possibilitat de crear una espècie de jo millorat, és de pel·lícula de terror

1
Es llegeix en minuts

Íngrid Guardiola explica, a TV-3, la patent d’una aplicació de Microsoft per desenvolupar un ‘xatbot’ que ens ha de permetre parlar amb els morts. La idea és alhora atractiva i terrorífica. Es tracta d’agrupar tot el material que gentilment cedim a l'empresa –correus, missatges, opinions, vivències– i convertir aquelles expressions immediates, presents, testimoniatges de l'instant, en una espècie de testament immutable del nostre jo que perdurarà quan ja no hi siguem. Per entendre’ns: un conegut es mor i resulta que tenim ganes de continuar una conversa amb ell. Una seriosa conversa o una simple conversa sobre el temps que fa. Ho podrem fer. El podrem ‘obrir’ i li podrem preguntar com està (tot i que això ja ho sabrem) i què pensa de tot plegat.

Se’ns apareixerà un fantasma que crearà la il·lusió de permanència, de continuïtat, de triomf sobre la mort. He dit que era una idea atractiva i terrorífica. Rectifico. S’assemblarà, sobretot, a una pel·lícula de terror. A més, com diu Guardiola, saber que existeix aquesta possibilitat pot provocar, en els vius, la idea de «crear una espècie de jo millorat». És a dir: ens maquillarem per a l’eternitat.

Temes:

Whatsapp