Simbolisme perenne

Sense pressa

Si depengués d’ERC i JxCat, Catalunya es quedaria suspesa en aquests llimbs polítics que tan poc els exigeix

1
Es llegeix en minuts

¿Existeix una urgència real per formar Govern a Catalunya? No, rotundament no. Els dos actors principals, ERC i JxCat, s’esforcen a aparentar el contrari, però ho fan només per salvaguardar la micra de credibilitat que encara els queda. La realitat és que a uns i altres els fa una mandra supina començar una nova legislatura i carregar-se de responsabilitats reals.

Han passat massa setmanes des de les eleccions i els partits entossudits a negociar s’espavilen amb facilitat a l’escenari que millor se’ls dona: el del simbolisme perenne. Si d’ells depengués, Catalunya es quedaria suspesa en aquests llimbs polítics que tan poc els exigeix. Pensin-ho bé: és idíl·lic. No hi ha ningú a qui retreure res perquè oficialment no hi ha ningú al comandament. I així, d’aquesta manera tan anodina, tan antinatural i tan poc respectuosa amb la democràcia, van passant els dies i es van acumulant les nostres desgràcies socials, econòmiques i sanitàries. Totes elles romanen a l’espera de solucions polítiques que porten gairebé dos mesos de retard.

Poden disfressar-ho com més els convingui, però el que ens estan dient és que els nostres problemes poden i han d’esperar, que no n’hi ha per tant, que no els pressionem amb nimietats, que ara estan tractant qüestions més elevades com qui és més independentista, qui més obedient i qui més valent per jugar-se-la en futurs enfrontaments simbòlics.

Notícies relacionades

La nostra governabilitat depèn de qui resisteix més temps sense riure aguantant la mirada de l’altre, sabent que ERC i Junts ja no es fan cap gràcia. Conclusió El joc va per llarg.

L’últim és la nova composició de la mesa del Parlament després de la sortida d’Alonso Cuevillas. Els republicans asseguren que no tenen pressa per decidir la seva substitució: lògic, encara es recuperen del regal que van fer a Laura Borràs cedint-li la presidència del Parlament a canvi de res. No crec que Junts premi l’accelerador. ¿Per a què? Mai hem estat més a prop de tenir una república... Bananera, és clar.