Selecció cinèfila

Vacunes telefòniques

‘Pequeños detalles’, ‘Anillos de oro’ y ‘Noticias del gran mundo’, el millor de la meva setmana

1
Es llegeix en minuts
Vacunes telefòniques

Article 729. Un amic meu que té 83 anys està tot el dia esperant que li truquin per a la vacuna. Em va explicar que des de fa anys no agafava cap número de telèfon que no conegués perquè sempre eren enquestes o ofertes per canviar-se de companyia.

Però des que espera l’anhelada trucada s’està menjant desenes de converses que no li interessen a l’espera de la vacuna. El que m’encanta d’ell són els trucs que utilitza per intentar minimitzar cada trucada, i és que ell ha treballat sempre de... Potser que us ho expliqui després del millor de la meva setmana.

Tercer lloc. ‘Pequeños detalles’, escrita i dirigida per John Lee Hancock. No puc negar que m’entusiasma Denzel Washington fent qualsevol cosa. Aquest és un interessant film que beu d’aquella meravella anomenada ‘Seven’.

Segon lloc. ‘Anillos de oro’, creada per Ana Diosdado. Sempre que perdem algun gran aprofito per recuperar una de les seves obres mestres. La pèrdua d’aquest gran compositor que era Antón García Abril m’ha donat la possibilitat de disfrutar amb la seva colossal banda sonora.

Primera posició. ‘Noticias del gran mundo’, escrita i dirigida per Paul Greengrass (Netflix). Aquest meravellós primer ‘western’ que interpreta Tom Hanks ens permet disfrutar d’una bonica pel·lícula sobre el poder enorme que poden tenir les bones notícies per superar qualsevol pèrdua.

I el meu amic s’ha dedicat tota la vida a ser ventríloc, realment molt bo i sempre m’ha fascinat la quantitat de veus que crea sense moure pràcticament els llavis, fins i tot va actuar en el programa de David Letterman als Estats Units.

Notícies relacionades

I el que fa quan rep trucades que no desitja atendre és recrear converses amb persones que reclamen la seva atenció. Inventa veus de nets que ploren perquè han caigut, infermeres que li diuen que entri en una consulta i fins i tot la policia que el deté.

Sens dubte, l’espera d’aquesta vacuna li està tornant una professió gairebé oblidada. Són bonics efectes col·laterals d’una vacuna encara no rebuda. ¡Bon diumenge!