APUNT

Ni amb tu ni sense tu

2
Es llegeix en minuts
Ni amb tu ni sense tu

La resposta que va donar Simeone a Stamford Bridge quan a l’acabar el partit el van qüestionar sobre el canvi de Luis Suárez va tancar el debat. «Havent de marcar dos gols, ¿què buscaves substituint Suárez?». «Marcar dos gols», va respondre el Cholo. I fa 25 partits (6 anys) que aquest gol no surt de les botes de Suárez a Champions en els partits que el ‘charrúa’ ha disputat a domicili. Ni un sol gol ha fet el 9 en aquesta Champions. 

Suárez no va entrar en joc, amb prou feines va fer una rematada en els 59 minuts i va ser superat en tot moment per la defensa del Chelsea. Ni rastre de l’espurna que té a la Lliga. Es va guanyar el canvi.

Per això, el somriure del davanter al retirar-se l’embenat a la grada era d’emprenyament, impotència, ràbia i de saber-se eliminat. Però no era el somriure reptador de la Lliga, on els seus 18 gols mantenen l’Atleti al capdavant de la taula. Suárez a Europa ha sigut un altre, igual que l’Atleti.

Desdibuixat en els dos partits

Un líder de la Lliga al qual no li arriba per ficar-se entre els vuit millors d’Europa, desdibuixat físicament i tècnicament en els dos partits pel Chelsea, que és quart en la Premier League ni més ni menys que a 20 punts del Manchester City. 

El ritme alt i la pressió que va imposar Simeone al seu equip li va durar a l’Atleti 15 minuts. ¿Culpa del Cholo? En l’anada va ser garrepa. I en la tornada es va veure el que hi ha. El nivell d’exigència en físic i ritme de joc que exigeix la Champions ara com ara és molt superior al del campionat espanyol.

Notícies relacionades

Només hi ha dues bones notícies en l’eliminació de l’equip blanc-i-vermell. Una que s’estalvia els dos milions que establia el contracte de Suárez en variables per arribar als quarts. La segona que l’únic objectiu passa a ser el títol de Lliga. I el campionat entra en l’últim terç. Aquest que sempre deia el ‘Savi’ Aragonès que era el decisiu i al qual calia arribar en la millor condició possible.

El seu Atleti s’ha deixat 7 punts en les últimes quatre jornades. Ha de visitar el Sánchez Pizjuán i el Camp Nou. Necessita més que mai el millor Luis Suárez. I tenir l’alè del Barça al clatell pot ser ara la seva major motivació.