A peu de carrer

Quota de mediocritat

2
Es llegeix en minuts
Quota de mediocritat

Que les dones que triomfen ara ens donen mil puntades de peu en activisme, lluita i ovaris a les feministes nascudes el segle passat, és evident. Però quan de sobte salta la notícia que un home traductor és vetat perquè la dona escriptora prefereix una altra dona per traduir la seva obra, llavors la cosa es posa seriosa. Parlo del traductor Víctor Obiols, que ha sigut rebutjat per traduir el llibre ‘El turó que enfilem» de la jove poeta nord-americana de 22 anys Amanda Gorman. Segons les paraules del mateix Obiols: «Vetat perquè, malgrat admirar el meu currículum vitae, volen una traductora dona, activista i preferiblement negra».

Crec que no fa falta dir que l’escriptora o escriptor està en el dret d’escollir la persona que cregui més convenient per traduir el seu llibre, ¿no? Dit això, al·lucino amb el bombo que se li ha donat a aquesta notícia. ¿S’imaginen que les dones sortíssim a la premsa o ens entrevistessin a la ràdio cada vegada que se’ns veta només pel fet de ser dones? ¿O per no estar prou bones? ¿O per voler tenir fills? El senyor Obiols, pot donar gràcies que almenys li han donat una explicació i que aquesta ha sigut sincera. Li han dit la veritat. Per una vegada que una dona decideix contractar una altra dona en lloc d’un home, munta el pollastre pare. No veig on hi ha el problema ni la notícia. I més tenint en compte el gran currículum que té Obiols. Que no es queda tirat sota un pont sense feina.

Això que ha passat es diu sororitat, segle XXI o que soc dona i contracto qui em dona la gana. Igual que has fet tu, home, durant milions d’anys sense donar explicacions. I no em val això d’exigir que la dona que ocupi el lloc d’Obiols hagi de ser perfecta i increïblement valguda. No. Jo vull que les dones mediocres també arribin al poder. Desitjo que tinguin feina igual que l’han tingut molts homes talossos, corruptes i inútils. Exigeixo la nostra quota de mediocritat.

Notícies relacionades

Com va dir l’activista feminista Ana Falú: Quan tinguem dones mediocres en llocs de presa de decisió, haurem arribat a la igualtat.

 

Temes:

Dones