ESPORTISTES QUE FAN SOMIAR

...Tom Brady guanya poc

3
Es llegeix en minuts
...Tom Brady guanya poc

¿Quant haurien pagat els Tampa Bay Buccaneers per guanyar la Superbowl d’aquest any, cosa que no aconseguien des del 2002? ¿Quant li haurien pagat a Tom Brady, a Ron Gronkowski, a qui Brady va convèncer perquè no es retirés i l’acompanyés a l’aventura de Tampa, i a Leonard Fournette perquè s’hi unís i s’acostés a la ciutat de Florida i els fessin somiar l’impossible? ¿Quant? Cert, milions, centenars de milions de dòlars ¿oi que sí? Doncs no, no es van gastar centenars de milions i, no obstant, acaben de guanyar, en gran, pel broc gros, la Superbowl contra els millors, contra el campió, contra el nen mimat de tot USA, Patrick Mahomes, que ja era l’invencible. I de pallissa.

I allà hi ha Brady, pagant 75.000 dòlars al mes (res a veure amb el que paga Ibai Llanos per la seva nova casassa, on no se sap quanta gent hi viu) per la casa que l’antic, mític i icònic ‘short stop’ dels Ianquis de Nova York, Derek Jeter, li ha llogat al seu amigot. I això que els Buccaneers ‘només’ li paguen 25 milions de dòlars a l’any al veterà quarterback, que els ha tornat al cel, a la glòria, a les primeres pàgines dels Estats Units i, per descomptat, convertits, com diu Gisele Bündchen, la dona del guanyador dels guanyadors, «en triomfadors per a tota la vida».

Parlem de milions, sí

Ningú parla de què el milmilionari britànic David Geffen, productor i creador de DreamWorks, va viure la quarantena de la Covid-19 (o va fugir del virus), fardant d’estar passejant pel Carib, més concretament per les Granadines, al seu superiot ‘Rising Sun’, de 454 peus i 590 milions de dòlars. O que Jeff Bezos, abans de fer-se a un costat (o això diuen), va guanyar en un dia 13.000 milions de dòlars en una pujada de les accions d’Amazon en borsa. O que les deu persones més riques del món (algunes de les quals passen per ser de les més caritatives, diuen) van acumular 540.000 milions de dòlars el primer any de pandèmia.

Sí, sí, vull arribar al contracte de Leo Messi, clar, que no és, com tothom sap menys a qui l’hi van filtrar, cosa que va arruïnar el Barça, perquè el Barça no està (encara) arruïnat. I vull arribar a ell perquè Mercedes acaba d’anunciar que ha renovat el britànic Lewis Hamilton (cert, que es juga la vida) per 45,4 milions d’euros per una temporada, aquesta.

La fàbrica, l’equip

Notícies relacionades

I Hamilton treballa 20 caps de setmana a l’any. I Hamilton guanya amb un cotxe, que el dia que Lewis va tenir Covid-19 li van prestar, a Barain, un noi de 22 anys, George Russell, que ha corregut només 25 grans premis, i els va apallissar a tots, ¡a tots! És a dir, que mentre Messi fa guanyar al seu equip, és la fàbrica i l’equip de Hamilton qui fa guanyar Lewis, ja que qualsevol dels seus altres 15 companys de graella guanyarien amb el seu monoplaça.

És una barbaritat el que guanya Messi, cert, no el defenso. I menys que, exigint aquest contracte, digui que no juga per diners. Però Messi és l’amo del futbol. Messi té el mòbil de Déu. Messi surt al camp i tot s’il·lumina. Messi marca el gol per l’escaire contra l’Athletic i, al minut de sortir contra el Granada, marca i els culers, des del sofà de casa seva, avorrits, desencisats, desolats com estaven, li baixen el cel a trocets (si ho demana al contracte).