Camí de les urnes

El PP davant Bárcenas i Vox

Si l’escenari resultant de les eleccions del 14-F és que Vox avança folgadament el PP, la tempesta sacsejarà Génova

1
Es llegeix en minuts
El PP davant Bárcenas i Vox

L’enfonsament de Ciutadans va camí de ser antològic. Només l’alleujarà el PP si no aconsegueix deixar de ser el fanalet vermell del Parlament. No només el PSC es cruspirà els de Carrizosa, sembla que Vox mossegarà fort. I fins i tot podria superar Ciutadans i, per descomptat, el PP. Vaja, que l’extrema dreta pot situar-se per sobre d’una dreta, sovint, extrema.

Vox podria irrompre amb força al Parlament. Fins al punt de situar-se com a quarta força política. Aquesta serà la novetat més important d’una Cambra més fragmentada que mai que requerirà acords entre diversos partits. La qüestió és que els vots de Vox seran determinants si l’independentisme perdés la majoria absoluta. I, tot i que és una possibilitat remota, tampoc es pot descartar per complet.

Ja se li va escapar a Vox la seva disposició a enlairar el candidat socialista a la presidència de la Generalitat. Però Vox no només pot ser determinant al Parlament (Illa no nega la possibilitat d’acceptar aquests vots), Vox aguditzarà la crisi del PP i a posar Casado contra les cordes.

Notícies relacionades

Si l’escenari resultant de les eleccions del 14-F és que Vox avança folgadament el PP, la tempesta sacsejarà Génova Seria la primera ocasió en què el PP es veu superat per una extrema dreta sense embuts. No ha ocorregut en cap altre Parlament. I si aquesta possibilitat en si mateixa ja obriria un profund debat, passa que coincidirà amb el nou judici a Luis Bárcenas, cas que sens dubte va ser tancat en fals. Recordin les comissions, la caixa b, els sobres i la incapacitat per determinar si ‘M. Rajoy’, un dels presumptes beneficiaris, era o no Mariano Rajoy.

La corrupció ja li va costar al PP perdre la Moncloa. Els vots de l’independentisme van consagrar Pedro Sánchez. Una nova sentència condemnatòria, juntament amb el daltabaix electoral que representaria ser superats per l’extrema dreta, posarien en una seriosa dificultat el PP i el lideratge d’un Casado que va aconseguir escapolir-se de la moció de censura de Vox per caure ara a les mateixes mans.