Selecció cinèfila

Les dobles lectures

Tinc un amic guionista de 90 anys que sempre em diu que quan crees històries les expliques dues vegades per a la mateixa persona tot i que no t’ho imaginis

2
Es llegeix en minuts
0 w5pvgskc5tzql7gs

0 w5pvgskc5tzql7gs

Article 725. Aquesta setmana és molt especial per a mi, estreno la meva nova sèrie ‘Los Espabilados’ a Movistar+ i això fa que tots aquests dies estiguin tenyits d’un color molt brillant. Crec que el més bonic d’estrenar una sèrie és el viatge que recorres al costat de gent especial, els records en la teva memòria de quan vas escriure el guió o aquell instant que tot va començar a cobrar forma.

Tinc un amic guionista de 90 anys que sempre em diu que quan crees històries les expliques dues vegades per a la mateixa persona tot i que no t’ho imaginis. I és que ell em parla del poder de les sèries i les pel·lícules i la segona lectura que sempre tenen... Bé, potser us ho explico després del millor de la meva setmana.

Tercer lloc. ‘Mi tío Frank’, escrita i dirigida per Alan Ball (Netflix). Interessant film sobre les relacions pares i fills i el que això pot aportar o restar a la resta de la teva vida. Peter Macdissi broda el personatge.

Segon lloc. ‘Nomadland’, escrita i dirigida per Chloé Zhao. No hi ha dubte que Frances McDormand s’emportarà tots els premis possibles per aquesta bonica interpretació sobre la vida alternativa que un es busca després del dolor extrem.

Primera posició. ‘El Padrino (La trilogia definitiva)’ escrita per Mario Puzo i Francis Ford Coppola. Aquest pack en Blu-ray és una meravella per als sentits, pots disfrutar durant hores amb extres meravellosos sobre com es va crear i amb la intel·ligència d’aquests dos creadors que van trobar el seu camí.

Notícies relacionades

I el que el meu amic guionista creu és que moltes pel·lícules i sèries es poden veure dues vegades segons el punt de vista de l’edat que tinguis. Ja que de vegades, quan la veus, tens la jove edat del coprotagonista i tot ho veus des del seu punt de vista i amb els anys arribes a la del protagonista i tot canvia.

Té molta raó, fa poc vaig veure una altra vegada ‘Esencia de mujer’ i vaig passar de ser Chris O’Donnell a Al Pacino, la història va virar en la meva ment i vaig descobrir que la intel·ligència dels que porten anys en aquest món sempre t’il·lumina. ¡Bon diumenge!