Escollir

La meva bombolla nadalenca

2
Es llegeix en minuts
Barcelona 11 12 2020 SOCIEDAD   Luces de navidad en paseo de gracia  Beso de una pareja mientras se toma una selfie con las iluminaciones navidenas  AUTOR  Manu Mitru

Barcelona 11 12 2020 SOCIEDAD Luces de navidad en paseo de gracia Beso de una pareja mientras se toma una selfie con las iluminaciones navidenas AUTOR Manu Mitru / Manu Mitru

Ningú posa en dubte que aquest nou any ens ha portat, a part de molts virus, un munt de paraules curioses. Coronavirus, confinament, teletreball, gent propera o bombolla. M’agrada la bombolla, tot i que no acabo d’entendre gaire bé el seu significat. Pel que sembla, la teva bombolla està formada per les persones amb qui convius. Que acostumen a ser les mateixes amb les quals comparteixes casa. Si ets solter, la cosa es posa complicada. ¿La meva bombolla som jo i la meva gata? Dormim sota el mateix sostre, però em passo la majoria de les hores del dia amb altres persones més humanes.

Després hi ha la bombolla de sang o adopció, aquesta família de mare, pare i germans amb qui passarem les dates assenyalades. De vegades hi ha oncles, cunyats i avis. Com a màxim 10 i no podem ser més de dues bombolles. Jo cada dia esmorzo amb els meus veïns, oficialment no són la meva bombolla però els veig més que a la meva mare. I des que ens fan aixecar de la cadira a les 9:30, sembla que estem més units, amb el cafè per emportar a la mà, protegint-nos del fred sota d’un arbre. És la bombolla del bar del xinès.

Notícies relacionades

Després hi ha la bombolla surrealista. L’altre dia vaig tenir la desgràcia d’haver d’assistir al funeral d’un familiar. Portava els papers preparats ja que era fora de la meva zona perimetral. No només no em va parar ningú sinó que la carretera estava plena de cotxes. Em vaig sentir com Truman quan descobreix que hi ha un món fora del seu ‘show’. Tranquil·la perquè estava fent les coses bé i perquè en teoria, a Catalunya podem anar a veure gent propera. ’Gent propera’. Un concepte que em sembla apassionant. Sembla que parlem només de contacte físic, però és que el concepte ‘gent propera’ es pot referir a algú que està molt lluny però emocionalment molt a prop teu. En aquests casos, gairebé és millor agafar una ‘tablet’ i tirar de videoconferència. Jo, que tinc molts amics, soc incapaç de crear una bombolla per passar la nit de Cap d’Any. No puc. ¡Em sento tan malament havent d’escollir! Estic pensant seriosament en passar l’última nit de l’any 2020 sola a casa. Amb la meva gata. Veient la tele com quan tenia 12 anys. M’agafaré una pizza i a dormir. No vull ennuegar-me amb les bombolles del cava patint per si em detenen quan vagi cap a casa. No em ve de gust.

Quina sort tenim, els que això del Nadal ens importa un autèntic rave. Properes, propers, us estimo. No m’ho tingueu en compte. L’any que ve serà millor. Segur. No ens en queda cap altra opció.