Des de Santa Coloma

Tornar sense festes

Es llegeix en minuts
Tornar sense festes

Quan era petit i tornàvem de les vacances al poble, a Jaén, baixàvem els vidres del cotxe a l’entrar aSanta Coloma i rebíem aquesta glopada d’aire calent i humit que ens deia que sí, que érem a casa. I no m’agradava. Afortunadament, laFesta Major d’Estiuservia i serveix encara avui com a espai de retrobament per alscolomencsque tornen dels seus dies de descans i també per allargar durant el primer cap de setmana de setembre la il·lusió que la vida pot transcórrer encara entre activitats fascinants que ens preparen per tornar a la quotidianitat.

La Festa Major d’Estiu no s’ha portat a terme aquest any a causa de la pandèmia, així que ens quedem sense les activitats típiques, elsconcertsa la plaça de la Vila, elsbocatesa la Fira d’Entitats, lesatraccions a Can Zam, les havaneres, les jotes o elsfocs artificialsque es queden a la nostra retina com a últim llampec d’un estiu que, tot i que falti un mes perquè sigui científicament així, s’acaba.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Et pot interesar

Una Festa Major d’Estiu que en els seus orígens va sorgir com una manera d’acomiadar els visitants barcelonins que passaven els dies de vacances a les segones residències i que esmorteeix el cop de la tornada. Tinc un amic que no tornava per les festes. Allargava la seva estada al poble tot el que podia i més i no li importava el més mínim retrobar-se amb nosaltres durant aquells dies. Pesava més el pànic a tornar a la realitat que les ganes de veure’ns i disfrutar de l’alegria i frenesí de les festes locals. La ciutat al carrer, la joventut divertint-se al Sintonizza, els grans fent cua per al rom cremat, els nens fent el que sigui facin els nens i tot Santa Coloma tirant-se aigua als corretapes, tot això, tot formidable.

De què anava aquest article que em perdo. La glopada d’aire calent i humit entrant pel parc Europa, tornar a Santa Coloma, la Festa Major d’Estiu. Aquella sensació agredolça. Doncs aquest any, sense dolç.