Escola de dibuix en perill

Santa Coloma és colorista

Com a moltes entitats culturals, la no presencialitat està matant Els Coloristes. Si no hi ha nens i nenes dibuixant i pintant, no hi haurà entitat

1
Es llegeix en minuts
FIESTA  DE PRIMAVERA EN LA PLAZA SANT JUST   CON CONCURSO DE PINTURA

FIESTA DE PRIMAVERA EN LA PLAZA SANT JUST CON CONCURSO DE PINTURA / GUILLERMO MOLINER

Un diumenge de desembre molt primerenc, el meu pare, ‘el Molina’, m’avisava perquè l’acompanyés mentre participava en el Concurs de Pintura Ràpida del Grup d’Art Els Coloristes. Ell disfrutava quan la gent s’hi acostava, li preguntava i se sorprenien que aquest edifici de l’avinguda de Santa Coloma podia ser protagonista d’una obra d’art.

Aquells freds diumenges, Santa Coloma s’omplia de cavallets. Els pintors locals i els que venien de tot Catalunya donaven a Santa Coloma un color especial. A l’acabar el matí, rom cremat per escalfar i christmas dels alumnes.  

Des de la seva fundació el 1981, aquest grup ha treballat per la divulgació de les belles arts a la ciutat. Centenars de colomencs han passat per la seva escola de dibuix, aprenent el que qualsevol amant de l’art i de la cultura en general ha de saber. Que no n’hi ha prou amb el talent i la gràcia, que fan falta uns coneixements que s’aprenen amb treball i, sobretot, amb infinit amor cap al que es fa.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

Els fundadors Rex, Guiu, Folch, Roig, Bayà, Banús, Barris, Molina, Boronat, Vicente... han anat donant pas a gent jove en una entitat que vol arribar al seu 30è aniversari el 2021. Però la situació és molt difícil. Com a moltes entitats culturals, la no presencialitat està matant Els Coloristes. Si no hi ha nens i nenes dibuixant i pintant, no hi haurà entitat. Va de debò.

Fa un any exactament que el meu pare ens va deixar. Però ens va deixar una mica ja quan no va poder continuar anant al local de la plaça Manent a pintar i estar amb els seus alumnes. No podem perdre més en aquest nefast 2020 per a la cultura. Sense Els Coloristes, Santa Coloma tornarà al gris.