Es llegeix en minuts
Si no fos el 2020

ELISENDA PONS

Si no fos el 2020, avui, com tants altres dies, hauria sortit de casa amb roba de fer guarnit. És la roba que tinc tacada de pintura i de cola i esquinçada i que feliçment em poso cada any de nou per aquesta època. Hauria girat el carrer intentant evitar mirar de reüll les companyes de Verdi del Mig i les seves figures de paper maixé. Segurament, el Joan –‘El Tiet’– estaria tallant alguna fusta i la Roser, la seva dona, cosint amb les altres senyores assegudes en un costat del carrer.

Si no fos el 2020, hauria arribat a Travessia de Sant Antoni sense veure diversos cartells de ‘Es Traspassa’ o ‘Tancament per Liquidació’ als locals del barri. A l’altura de Diamant, saludaria el Ryan, el cambrer més divertit del barri, que no hauria sortit en un vídeo promocional de l’ajuntament per a la reactivació postconfinament.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Si no fos el 2020, passaria hores i hores al carrer envoltada de molta gent. Al principi, seríem només les sòcies més compromeses amb el Guarnit però, poc a poc, la resta de socis i veïns del barri que es van apuntant. A hores d’ara ja estaríem bastant cansades, però contentes i felices. Ens abraçaríem, menjaríem i soparíem compartint plats. Ploraríem d’emoció, d’esgotament, de nervis i de felicitat. I ens assecaríem les llàgrimes amb la samarreta sense importar per on rellisquen les nostres emocions.

Si no fos el 2020, el Miquel no estaria a punt de tancar el seu bar perquè li anava molt bé. La Clara tampoc tancaria el seu projecte infantil i continuaria fent el món una mica més fàcil per als nens i nenes del barri.

Si no fos el 2020, els carrers serien difícils de transitar de tanta gent que hi hauria i els turistes, seguint disciplinadament les recomanacions de les seves guies, ja rondarien per aquí a la recerca d’indicis de guarnit.

Et pot interesar

Si no fos el 2020, segurament no hauria conegut el Rebost Solidari del carrer Reig i Bonet. Can Musons continuaria sent el lloc on assajarien els Castellers de la Vila i no un punt de recollida del Rebost. O potser ho seria, però no en seríem tan conscients.

És el 2020.