1
Es llegeix en minuts
zentauroepp49424102 barcelona 12 08 2019 barcelona preparativos de las fiestas d190814203912

zentauroepp49424102 barcelona 12 08 2019 barcelona preparativos de las fiestas d190814203912 / ELISENDA PONS

Si no fos el 2020, avui, com tants altres dies, hauria sortit de casa amb roba de fer guarnit. És la roba que tinc tacada de pintura i de cola i esquinçada i que feliçment em poso cada any de nou per aquesta època. Hauria girat el carrer intentant evitar mirar de reüll les companyes de Verdi del Mig i les seves figures de paper maixé. Segurament, el Joan –‘El Tiet’– estaria tallant alguna fusta i la Roser, la seva dona, cosint amb les altres senyores assegudes en un costat del carrer.

Si no fos el 2020, hauria arribat a Travessia de Sant Antoni sense veure diversos cartells de ‘Es Traspassa’ o ‘Tancament per Liquidació’ als locals del barri. A l’altura de Diamant, saludaria el Ryan, el cambrer més divertit del barri, que no hauria sortit en un vídeo promocional de l’ajuntament per a la reactivació postconfinament.

Si no fos el 2020, passaria hores i hores al carrer envoltada de molta gent. Al principi, seríem només les sòcies més compromeses amb el Guarnit però, poc a poc, la resta de socis i veïns del barri que es van apuntant. A hores d’ara ja estaríem bastant cansades, però contentes i felices. Ens abraçaríem, menjaríem i soparíem compartint plats. Ploraríem d’emoció, d’esgotament, de nervis i de felicitat. I ens assecaríem les llàgrimes amb la samarreta sense importar per on rellisquen les nostres emocions.

Si no fos el 2020, el Miquel no estaria a punt de tancar el seu bar perquè li anava molt bé. La Clara tampoc tancaria el seu projecte infantil i continuaria fent el món una mica més fàcil per als nens i nenes del barri.

Si no fos el 2020, els carrers serien difícils de transitar de tanta gent que hi hauria i els turistes, seguint disciplinadament les recomanacions de les seves guies, ja rondarien per aquí a la recerca d’indicis de guarnit.

Notícies relacionades

Si no fos el 2020, segurament no hauria conegut el Rebost Solidari del carrer Reig i Bonet. Can Musons continuaria sent el lloc on assajarien els Castellers de la Vila i no un punt de recollida del Rebost. O potser ho seria, però no en seríem tan conscients.

És el 2020.