Els famosos i la Covid-19

Miguel Bosé. Miguel no ho sé

Les celebritats no estan acostumades que ningú els digui el que han de fer, però de la nit al dia el coronavirus els ha recordat que no són ningú

3
Es llegeix en minuts
unnamed

unnamed

Sempre he pensat que la veritable igualtat arribarà el dia en què els homes vulguin imitar les dones i no al revés. Nosaltres ja podem votar com ells, podem manar com ells i podem vestir-nos com ells. L’actriu Katharine Hepburn va ser una de les primeres dones que es van atrevir a sortir al carrer amb pantalons. Eren els anys 30 i una dona amb pantalons era una dona vestida d’home. ¡Un escàndol! Diu la llegenda que la periodista Barbara Walters li va preguntar si tenia alguna faldilla al seu armari i ella va contestar: «En tinc una, me la posaré per al seu funeral».

Després van arribar més. Marlene Dietrich i Diane Keaton. Dones fortes, amb talent i estil. Dones avançades al seu temps. Moltes s’hi van sumar fins al dia d’avui, en què ningú es planteja que «si surto al carrer en texans, és que vaig vestida d’home». Molt bé. ¿Quan passarà al revés? El dia que els homes es maquillin, es facin trenes i es posin una minifaldilla i talons per sortir al carrer, aquell dia haurà arribat la veritable igualtat. Sembla molt estrany, ¿no? Com de gent excèntrica i boja.

En contra direcció

Al nostre país, un dels primers, la nostra Katharine Hepburn, va ser Miguel Bosé. Amb la ratlla dels ulls pintada de negre i aquelles faldilles llargues, s’atrevia a pujar a l’escenari. Després baixava i tornava al seu ‘look’ convencional, però no li traurem el mèrit. Un dels primers bisexuals reconeguts de la història. Ballava, cantava i tenia discurs. Era un paio intel·ligent que tots volien entrevistar. Amb una veu forta i amb aquell carisma heretat clarament de la seva mare, i aquella bellesa tan seva. Que Miguel Bosé és ben plantat és un fet indiscutible, però els anys no li estan provant gaire bé. Aïllat a Mèxic, esquerp, contínuament enfadat i amb la veu cada vegada més ronca. Molt recelós de la seva intimitat, ha tingut quatre fills per gestació subrogada i els ha mostrat al món a través de les seves xarxes socials per boicotejar les exclusives que volia vendre un xantatgista.  

El noi dolç i afectuós de cara pueril que cantava ‘Don Diablo’ s’ha convertit definitivament en el Grinch. Amb la seva ‘etiqueta’ #yosoylaresistencia es comporta com aquell que va en contra direcció per la carretera cridant que tots estan bojos. A la seva bombolla de vidre, mira el món com si es tractés d’una pel·lícula de ciència-ficció. Sense filtres, deixa anar tot el que li passa pel cap. No li importa fer el ridícul ni té por de les burles i els mems. El cantant insisteix per terra mar i aire que la pandèmia del coronavirus és una mentida i que en realitat la vacuna és un invent de Bill Gates per injectar-nos nanobots a tots i obtenir informació. ¿És de bojos o no?

Miguel Bosé, ¿què t’ha passat? Tu eres un paio llest. Quan parlaves, el món es parava i tots t’escoltàvem. Ara ens riem de tu. Parles de salvar el planeta des d’un barco de motor mentre graves una balena i escrius tuits des del seu telèfon intel·ligent mentre critiques el 5G.

Potser el tema no és tan greu com sembla i allò de Bosé és només un símptoma del que han passat els famosos durant el confinament. No estan acostumats que ningú els digui què han de fer. Mentre la Covid-19 ens ha donat l’oportunitat de veure el món d’una altra manera, de parar, de reflexionar i de valorar el que realment importa, altres no ho han pogut gestionar així. Acostumats a campar pel món al seu aire, de la nit al dia es troben amb què algú els per a, els frena i els diu: «¡Quiet! Ets només un home i el teu cos val exactament el mateix que el meu o el d’aquesta senyora francesa confinada a casa seva. Tu en realitat no ets ningú. Només un més».

I només som al juliol

Notícies relacionades

Crec que és això el que ha tornat bojos Miguel Bosé i un munt de famosos més. I, si no, mireu els Instagram d’algunes velles glòries durant el confinament. N’hi ha per sucar pa. Hem vist Arnold Schwarzenegger donant menjar a un burro a la cuina de casa seva; Madonna a la banyera fent ritus místics per curar el món; Carmen Lomana mostrant-nos la síndrome de Diògenes que pateix: aquesta acumulació de cremes i maquillatge és malaltissa. Famosos fent puzles, trucs de màgia i vídeos de Tik Tok. Futbolistes demanant-te que et quedis a casa mentre fan esport al seu gimnàs privat de 80.000 hectàrees, mentre tu te les manegues amb dos brics de llet tancada al bany intentant no aixafar el gat. I per si no en teníem prou, Bruce Willis s’ha convertit en Doraemon per a un anunci japonès.

Que aquest 2020 és l’any més delirant de la nostra història ja ho sabem, però el més bèstia és que només som al juliol. ¡Ens queden sis mesos més! Com va dir la meva adorada Bette Davis en ‘Tot sobre Eva’, «cordeu-vos els cinturons», que aquesta nit tindrem tempesta.