Dues mirades

Doneu-vos la pau

No es poden agafar ni el full parroquial ni cap cantoral, i res de besar imatges. M'expliquen que el capellà ha proposat als feligresos una mirada pietosa per sobre de la mascareta

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp53402319 soc feligreses valencia200513205041

zentauroepp53402319 soc feligreses valencia200513205041 / Miguel Lorenzo

Canvien els costums, també a les cerimònies religioses. Hi ha les mesures convencionals, les que van a missa per a tothom i que tant s’apliquen a una església com a una verduleria o a una perfumeria, però després hi ha indicacions específiques per als ritus espiritualss. Les ha publicat el Bisbat de Girona, amb un disseny una mica infantil (a l’estil dels pòsters dels escoltes i de les campanyes de col·lectes caritatives), però imagino que són les mateixes per a tota la Conferència Episcopal Tarraconense.

Cal anar a l’església amb temps, és a dir, s’aconsella no arribar a misses dites, la qual cosa és plausible en qualsevol moment, hi hagi pandèmia o no. Després, la diòcesi proposa evitar aglomeracions a la porta. No hi ha perill: això només passa el diumenge de Rams i en determinades festes majors. No es poden agafar ni el full parroquial ni cap cantoral, i res de tocar o besar imatges. I es rebutja el gest de la pau. No he pogut anar a missa aquest diumenge, però m’expliquen que el capellà (“la pau del Senyor sigui entre vosaltres”) ha picat l’ullet als feligresos i els ha proposat una mirada pietosa per damunt de la mascareta. “Vosaltres ja m’enteneu”, ha dit.