LA CLAU

Coronavirus: A les sis, tots anem amb Itàlia

Si la política va caure en mans de l'hooliganització fa temps, per a desgràcia col·lectiva, és el mateix esperit d'equip el que rebrota aquests dies des del sofà de casa nostra

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp52866921 milan  italy   20 03 2020   soldiers of the italian army pat200320175008

zentauroepp52866921 milan italy 20 03 2020 soldiers of the italian army pat200320175008 / ANDREA FASANI

Si són les sis de la tarda, tots anem amb Itàlia. Imagino tots els italians enganxats a la tele, al transistor o esperant l’alerta de mòbil. Des de casa seva, confinats, esperen l’últim informe actualitzat de la corba del mal, el nombre de contagis, el nombre de morts. Són més o menys que ahir, la tendència es manté o canvia. No només els italians. Periodistes de tot el món, cada un segons el seu fus horari, esperen aquesta dada puntual i les webs treuen fum. Molts, a casa seva, també esperen expectants el resultat. Itàlia és el referent, un indicador. Fa tants dies que estem així que els hem incorporat a la rutina sense perdre l’esperança d’un bon resultat. ¿Com és un bon resultat quan es parla de malaltia, de caiguts en la lluita contra la pandèmia?. Difícil de digerir, però allà seguim, traslladant els números a una dimensió espacial, una projecció en el futur com una equació matemàtica. I de l’abstracció, en caiguda lliure a l’emoció. A les sis de la tarda ens posem la samarreta d’Itàlia, com si anéssim tots amb la selecció ‘azzurra’, i els animem per dins, o per fora, per què no, com si cada dia a aquella hora poguéssim marcar un altre gol a l’equip rival que ens porti abans a la victòria definitiva. 

Notícies relacionades

Si la política va caure en l’hooliganització fa temps per a desgràcia col·lectiva, és el mateix esperit d’equip el que rebrota aquests dies des del sofà de casa nostra, des de la cadira del teletreball, a les sis de la tarda i des del matí, cada vegada que a les 11.30 h ens dona les dades espanyoles el Govern. La Generalitat dona la punta al final del dia, a una hora que varia i que des de les nou ens té en alerta, ja confosos amb les xifres que ballen als nostres caps. Contagis mundials, corbes, rànquings, ara els EUA supera la Xina, Itàlia en quarta posició... Darrere d’aquests números, el nostre sentiment de pertànyer a una Lliga de la humanitat que lluita contra el virus. 

Cada mal resultat és un revés, però hi ha un altre enfrontament al cap de 24 hores per jugar. Hi ha partit.