Dues mirades

A misses dites

L'única certesa és que donar lliçons a misses dites revela una frívola, incontinent i patètica vanitat

1
Es llegeix en minuts
AME3612. SANTIAGO (CHILE), 11/03/2020.- Pasajeros son vistos usando mascarillas para evitar la propagación y el contagio del coronavirus este miércoles, en el aeropuerto Arturo Merino Benítez, en Santiago (Chile). El Ministerio de Salud de Chile determinó desde ayer establecer una cuarentena obligatoria de 14 días para todo viajero que ingrese al país y haya estado previamente en España o Italia, dos de las naciones europeas más afectadas por el coronavirus. En Chile, donde el primer caso de coronavirus se detectó hace una semana, los casos positivos alcanzan 17, sin ningún muerto ni casos de gravedad por ahora. EFE/Alberto Valdes

AME3612. SANTIAGO (CHILE), 11/03/2020.- Pasajeros son vistos usando mascarillas para evitar la propagación y el contagio del coronavirus este miércoles, en el aeropuerto Arturo Merino Benítez, en Santiago (Chile). El Ministerio de Salud de Chile determinó desde ayer establecer una cuarentena obligatoria de 14 días para todo viajero que ingrese al país y haya estado previamente en España o Italia, dos de las naciones europeas más afectadas por el coronavirus. En Chile, donde el primer caso de coronavirus se detectó hace una semana, los casos positivos alcanzan 17, sin ningún muerto ni casos de gravedad por ahora. EFE/Alberto Valdes / Alberto Valdes (EFE)

Sembla que una majoria contraurem el coronavirus. També sembla que una majoria el superarà sense problemes. No així la tonteria que flota en l’ambient. ¿Hi ha una cosa pitjor que un confinament generalitzat? Sí. Un confinament amb Twitter.

Som en una situació absolutament nova al món i que varia amb gran rapidesa, però són massa els que alliçonen, menyspreen les opinions dels experts i, per descomptat, critiquen totes les decisions dels governs. Després són els que tenen les seves fixacions particulars. Els que van anar al cine, al futbol o de bars i es posen a criticar el 8-M com l’origen de tots els mals. ¿Es van celebrar marxes a París o Berlín? També. ¿Haurien d’haver sigut anul·lades? L’única certesa és que donar lliçons a misses dites revela una frívola, incontinent i patètica vanitat. Aprofitar la situació crítica per jugar al politiqueig és irresponsable. Obscè. No és moment per abonar la incredulitat cap a les autoritats. Ens agradin més o menys. Davant del confinament, que els llibres, les sèries i les pel·lícules ens acompanyin. Almenys, aprenguem-ne alguna cosa.