IDEES

El poder de les sèries

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp38094269 serie the walking dead190103110047

zentauroepp38094269 serie the walking dead190103110047

Article 682. Cada dia que passa penso que les sèries capdavanteres que es fan són un reflex de la societat en què vivim i de les relacions que mantenim entre nosaltres i amb el món.

Als anys 80, gairebé totes les sèries tenien a veure amb la família, aquest era el nucli principal de la nostra vida (’Roseanne’, ‘La hora de Bill Cosby’, ‘Los Simpson’). Més tard, en els 90 es va passar a fer sèries sobre els amics, que van tenir més importància per a aquestes persones que veien les sèries (’Friends’, ‘Seinfeld’, ‘Beverly Hills, 90210’), i ja a principis dels 2000 les sèries ja no parlaven ni de família ni d’amics sinó de desconeguts sense vincle que et canviaven la vida, tenint el seu màxim exponent a ‘Perdidos’.

En les sèries actuals el nucli central és la lluita contra un enemic terrorífic

Però les sèries mai paren d’evolucionar, i ara el que es porta és... Millor us ho explico després del millor de la setmana.

Tercer lloc. ’Perversitat’, escrita per Dudley Nichols (Bluray, Acontracorriente films). Un luxe poder tornar a disfrutar d’aquest sorprenent clàssic en aquesta meravellosa edició pel seu 75è aniversari.

Segon lloc. ’Cuentos asombrosos’, creada per Steven Spielberg (Apple TV+). El primer episodi promet recuperar aquell tipus d’històries que ens van sorprendre als anys 80 però passades pel filtre d’aquesta societat que desconfia de tot.

Primera posició. ’Retrato de una mujer en llamas’, escrita i dirigida per Céline Sciamma. Una petita joia que traspua l’aroma que ja desprenia ‘El piano’ de Jane Campion i que et transporta amb emoció per aquesta bonica història.

Notícies relacionades

I tornant a les sèries, des del 2010 les més capdavanteres ja no van sobre les relacions de família, d’amics o de desconeguts, sinó que ara el nucli central és la lluita contra un enemic terrorífic: el mal o un virus. Com és el cas de ‘The Walking Dead’, ‘Mindhunter’ o ‘El visitante’.

M’entusiasma veure com les sèries segueixen la línia de la realitat i moltes aconsegueixen reflectir-te i tocar-te. Sempre he pensat que una bona sèrie pot millorar un mal dia. ¡Feliç diumenge!