Al contraatac

Degustació política

Posats a recrear universos sofisticats, podria oferir-se un menú en què cada plat fos l'antídot de l'anterior. Si es parés a mig camí, es moriria dolçament

2
Es llegeix en minuts
Leader of Catalonia’s regional government Quim Torra gestures during a parliament session at the Parliament of Catalonia in Barcelona, Spain, January 27, 2020. REUTERS/Albert Gea

Leader of Catalonia’s regional government Quim Torra gestures during a parliament session at the Parliament of Catalonia in Barcelona, Spain, January 27, 2020. REUTERS/Albert Gea / ALBERT GEA (REUTERS)

¿Serviria el nostre país per a un menú degustació de qualitat? ¿Estaria el país a l’altura dels nostres gastrònoms de renom i les rutilants estrelles Michelin? Veiem-ho. Per a aquesta ocasió el xef i el seu equip han elaborat en exclusiva un menú amb l’objectiu de donar a conèixer els productes gurmet més exclusius i innovadors ‘made in aquí mateix’:

-Llardó de sessió al Parlament, bullit a les cinc ‘clatellades’.

-Crep amb llengua d’ànec brasejat al contenidor incendiat.

-Anques de granota a la menta saturada projectades contra Torrent. Tot criogenitzat.

-Dal makhani amb sèrum de mala llet de Vox i clorofil·les diverses.

-Espaguetis no espaguetis amb tinta acidulada i molls de colibrí a l’estil afarta’m i digue’m Torra.

-Pollastre Titicaca criat entre estruços al més pur estil ministre Ábalos, amagant el cap sota l’ala de l’avió.

-Curri sense propòsit amb camisa de muda de pitó i pressa de lacasitos, sobre embolic mental de Casado.

-Llamprea exanguinada als eterns pressupostos de Montoro. Tres peces sobre base de samfaina marroquina.

-Tetradotoxina de peix globus sobre pops i blat de moro torrat, amb el ranci elixir de la judicatura en funcions.

-Castell de llet de catxalot amb pasta fullada macerada sobre taula de negociació. (Si és que al final, n’hi ha).

-Codi Penal minimitzat amb salsa agredolça i ous fertilitzats a la Sánchez.

-Pollastre ecològic Aznar que es creu nyandús i creix vigorèxic i dismòrfic.

Per a aquesta ocasió el sommelier Puigdemont ha elaborat un maridatge amb vins de la Bèlgica flamenca (‘of course’), com Hageland o Haspengauw.

En l’elecció del menú s’ha comptat amb importants firmes que formen part del segell de qualitat ‘Luxury Table’: Conserves Albert Rivera, Prebendes Aguirre, Rebosteria Àcida Arrimadas i ‘Aus’ Colau.

Reconec que soc dels que se senten intimidats quan a cada plat d’un menú degustació s’interromp la conversa per declamar la composició, les característiques sibariticoorganolèptiques i la manera ortodoxa d’ingestió.

Posats a recrear universos sofisticats, podria oferir-se un menú de 15 degustacions, en què cada plat fos l’antídot de l’anterior. Si es parés a mig camí, es moriria dolçament. 

Notícies relacionades

Imagino un altre restaurant on el menú degustació obligués tots els clients a prendre cada plat en una taula diferent. Tothom regirat: comtesses amb notaris, comtes amb gigolós, dona de notari amb els fills d’un emir, un senyor de l’Opus amb l’àvia nòvia del gigoló i un modista canadenc amb un expert en falconeria guenyo. Tal com quedin les taules a les postres, així se’n van els clients neoaparellats.

En fi, tot està tan seriós que em nego a posar-me solemne. Salut i que tinguem sort.