IDEES

La dècada de la nostra vida

1
Es llegeix en minuts

Article 672. Últim article d’aquest 2019. Tinc molts amics que estan fent les seves llistes sobre el que han perdut i guanyat el 2019 i el que esperen que els ocorri de bo i de dolent en aquest 2020. Sempre he cregut que és molt bo fer llistes perquè et situa en el present al veure el teu passat recent i els teus desitjos futurs.

Però el meu veí de 90 anys, amb qui vaig ensopegar l’altre dia a l’ascensor, em va oferir una nova visió sobre aquest 2020. Em va dir que era un error pensar només en l’any que ve, i que era necessari meditar sobre... Potser us ho explico després del millor de la meva setmana.

Depenent de l’edat que tinguis ara, aquesta pot ser la dècada més important de la teva vida

Tercer lloc. ‘You’, creada per Greg Berlanti i Sera Gamble. (Netflix). Aquesta segona temporada té l’encert de canviar de ciutat i s’agraeix aquesta veu en ‘off’ tan literària que la impregna d’un to únic.

Segon lloc. ‘Madre’, escrita i dirigida per Rodrigo Sorogoyen. M’entusiasma aquest ritme i aquesta trama. Aquesta mare que busca un fill i aquest fill que busca allunyar-se dels seus pares. Marta Nieto és absolutament espectacular i mereix el Goya a millor actriu.

Primera posició. ‘Matchday’ (Rakuten Tv). Sens dubte és una troballa aquesta sèrie. Poder veure el que ocorre dins del vestidor, les xerrades de Valverde, les converses post-‘asado’ entre Messi i Suárez i el dolor després del partit del Liverpool et porta a comprendre el món del futbol a un nivell molt més emocional.

Notícies relacionades

I el que em va dir el meu veí és que aquesta vegada la gent no hauria de fer llistes sobre el que espera del nou any sinó el que desitja de tota aquesta dècada. Ell opina que segurament durant aquesta dècada molta gent perdrà éssers estimats, s’enamorarà o aconseguirà l’anhelat èxit. Ell creu que depenent de l’edat que tinguis ara, aquesta pot ser la dècada més important de la teva vida.

No tinc dubte que té raó, aquesta dècada ens marcarà molt i crec que mereix que li dediquem una llista completa perquè serà la que marqui el rumb de la nostra vida. ¡Feliç 2020 i a buscar la dècada de la nostra vida!