IDEES

Cicles de 200 anys

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp49293960 manos de anciano geri trico gen rico vejez190904192804

zentauroepp49293960 manos de anciano geri trico gen rico vejez190904192804 / 123RF

Article 665. Un amic meu sempre que t’envia un ‘e-mail’ té el costum de posar a l’«assumpte» del correu una cosa que capti la teva atenció immediatament. L’altre dia en vaig rebre un de seu que posava que s’havia cancel·lat el meu vol. L’encapçalament estava tan ben fet que m’ho vaig creure tot i que no havia d’agafar cap vol durant les setmanes següents.

Ell és un paio molt imaginatiu i diu que ho fa perquè la gent té tants ‘inputs’ en la seva vida que o capta la seva atenció ràpidament o t’arxiven en la seva ment en dos segons.

Ell té una teoria favorita, sempre li explica a tothom. Ell creu que el món aniria millor... Gairebé us ho explico després del millor de la meva setmana.

Si visquéssim més cometríem menys errors perquè estaríem envoltats de la sapiència de les generacions anteriors

Tercer lloc. ‘Pirañas: los niños de la camorra’, escrita i dirigida per Claudio Giovannesi. Destaca sobretot el gran treball de Francesco de Napoli, que aconsegueix posar-se el pes de tota la pel·lícula en el seu debut cinematogràfic.

Segon lloc. ’James Dean: el principito y el pequeño bastardo’,escrit per Werner Köhne i André Schäfer (Movistar). Undocumental excel·lent que aconsegueix endinsar-se’t més en el mite. La seva durada curta fa que aconsegueixi anar justament al centre del dolor.

Primera posició. ‘Jonas Brothers: chasing happiness’, dirigit per John Taylor (Amazon Prime Video). Curiosa l’autodestrucció dels tres germans després del seu èxit. Sens dubte, el més potent és que no es guarden res i la rancor i l’odi aconsegueixen convertir-lo en guanygràcies a un duel davant les càmeres.

Notícies relacionades

I el que creu el meu amic, el dels assumptes cridaners, és que el món seria molt més interessant si visquéssim 200 anys, i no pel fet de viure més sinó perquè creu que cometríem menys errors perquè conviuríem amb cinc generacions de la nostra família, arribant més enllà dels avis... I aquests besavis ens explicarien un munt d’errors en forma d’històries i això seria or pur.

Sempre penso que té raó i que el nostre món envoltat de sapiència en forma d’edat seria millor. ¡Feliç diumenge!