anàlisi

Rodrygo, la il·lusió del Bernabéu

2
Es llegeix en minuts
rodrygo

rodrygo

Els aficionats més endarrerits s’estaven acomodant encara als seus seients del Bernabéu quan el jove Rodrygo es va inventar el primer gol de la nit. No era el Galatasaray un d’aquests rivals que espanten, sens dubte. En realitat, qui plantejava més dubtes era aquest Reial Madrid irregular a la Champions, que des d’octubre del 2018 no guanyava en la màxima competició europea al seu estadi. Per això l’exigència del partit. El Madrid havia de guanyar per distanciar-se del Bruges en la classificació i l’ambient no estava per a confiances.

Quan el brasiler va regatejar amb la cama dreta i va disparar amb l’esquerra a la xarxa, a la tribuna, enganxats a la llotja presidencial, els socis van saltar dels seients a celebrar una cosa més que un gol. I aixecant la mirada per disfrutar de la repetició als monitors, assaborien la jugada. ¡Que bé que ho ha fet i amb quina tranquil·litat! ¡Si sembla un veterà! I ho deien bé. Perfecte en l’execució, amb un aplom impropi de l’edat i una seguretat i tranquil·litat inusuals en un jugador que estava debutant a la Champions com a titular al Santiago Bernabéu.

Com Messi amb Ansu Fati

Dos minuts després buscava l’espai entre els centrals mentre Marcelo treia un centre que cabotejava com a davanter centre clàssic. Dos gols en sis minuts de partit i a disfrutar de la nit. Qui els hauria dit als aficionats que Rodrygo encara n’oferiria més. I ho faria assistint a un dels pocs futbolistes a qui no afecten els vaivens futbolístics del Reial Madrid. ABenzema  se’l veia feliç al final del partit amb la presentació estel·lar del seu company. El seu somriure al parlar d’ell em va recordar el de Leo Messi en la posada de llarg d’Ansu Fati  al Camp Nou fa uns mesos.

«Molt feliç de veure aquests nois de la casa complint els seus somnis d’arribar al primer equip i de marcar al Camp Nou en partit oficial». Ho va escriure Leo després de l’explosiu debut d’Ansu  contra el Betis al costat d’una imatge de tots dos abraçats. Fati es va convertir aquell dia en el segon jugador més jove de la història a debutar amb el Barça en partit oficial als 16 anys.

Notícies relacionades

Amb dos més, Rodrygo va ser aquest dimecres el brasiler més jove a marcar a la Champions. I Benzema, feliç: «Té 18 anys i no té por. M’encanta quan veig un jove jugar d’aquesta manera», va dir a Movistar+. El francès va tornar l’assistència del 4-0 al seu company en el que va ser el tercer gol de Rodrygo i sisè del partit. 

Aleshores, el Bernabéu ja havia corejat el nom del brasiler demanant fins i tot que Ramos li deixés tirar el penal. Perquè com se sentia a la tribuna, a prop de la llotja, ¡com necessitàvem una il·lusió a la qual agafar-nos!. Que l’hi diguin a Florentino... i a Bale, que quan Rodrygo va posar la pilota del ‘hat trick’ a la seva taquilla, ja era a casa.