Al contraatac

Brindis al sol

Casado sap que les possibilitats d'èxit de la seva oferta a Ciutadans i Vox són nul·les, però ell ho fa perquè una altra desfeta agreujaria els seus problemes interns

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp49493157 19 08 2019 el presidente del partido popular  pablo casado  190819212335

zentauroepp49493157 19 08 2019 el presidente del partido popular pablo casado 190819212335 / JES S HELL N EUROPAPRESS

Pablo Casado està d’oferta, ara que s’entreveuen en l’horitzó unes altres eleccions generals. Si ningú no hi posa remei. El líder del PP ha tornat a proposar una mena de gran coalició del seu partit amb Ciutadans i amb Vox per evitar una nova derrota electoral fruit de la fragmentació de la dreta. Casado sap que les possibilitats d’èxit d’aquesta oferta són nul·les, però ell ho fa perquè una altra desfeta agreujaria els seus problemes interns i perquè sap que per si sol, i amb Unides Podem que va a menys, ell no pot superar el PSOE.

Sembla un pla surrealista, el d’unir preventivament Ciutadans amb Vox, veient que complicat que ha sigut pactar a posteriori, quan ja sumaven en ajuntaments o comunitats autònomes. I a més, ¿amb quin programa es presentarien? ¿I com podrien garantir als votants que després es respectarien les seves respectives propostes? I en cas que guanyés, i que Casado fos president, ¿faria ministres Albert Rivera i Santiago Abascal? ¿Quin govern seria, si el que vol per sobre de totes les coses el líder de Ciutadans, com Pablo Iglesias, és ocupar el lloc de qui el nomena?

Notícies relacionades

Aquest país no està preparat per a coalicions d’aquest calibre, tot i que ells diguin que sí. Tots volen tenir la seva petita parcel·la de lideratge i els seus partidets. Per això ara estem com estem. Però, a més, ¿com pretén Casado posar d’acord tres formacions polítiques, quan ell no és capaç ni de controlar els seus? El president del PP basc ja ha dit que li sembla inviable sumar amb aquells que critiquen el concert econòmic. I el líder gallec, Núñez Feijóo, ha assegurat que veu bé la proposta, però per a altres parts d’Espanya. A la seva, no. ¿Per què? Doncs -atenció a l’atac velat a la direcció de Génova- perquè a Galícia ja hi ha un partit majoritari de dretes, que és el que presideix ell; cosa que no pot dir Casado.

Perquè quedi clar: Feijóo ve a dir que si el PP hagués obtingut un resultat més rotund a nivell nacional, no serien necessàries aquestes iniciatives. A tot això, Rivera i Abascal ja han rebutjat la proposta de Casado, però la portaveu al Congrés ha sortit a mostrar el seu malestar per les declaracions de Feijóo. “Estic convençuda -ha assegurat Cayetana Álvarez de Toledo- que farà tot el possible per sumar i integrar”. En resum: si tenen dificultats per integrar-se en el mateix PP, com poden formalitzar un trio.