Manifestació a Madrid

La foto

Es va intentar atenuar la imatge de Rivera, Casado i Abascal en la mobilització amagant sigles de partits i separant els líders polítics

2
Es llegeix en minuts
GRAF4982. MADRID, 10/02/2019.- El presidente de VOX, Santiago Abascal (2i), el líder del PP, Pablo Casado (4i), y el líder de Ciudadanos, Albert Rivera (d), han posado junto a otras personalidades asistentes a la concentración convocada por su partido, Ciudadanos y el PP este domingo en la plaza de Colón de Madrid, en protesta por el diálogo de Pedro Sánchez con los independentistas catalanes y en demanda de elecciones generales. EFE/Fernando Villar

GRAF4982. MADRID, 10/02/2019.- El presidente de VOX, Santiago Abascal (2i), el líder del PP, Pablo Casado (4i), y el líder de Ciudadanos, Albert Rivera (d), han posado junto a otras personalidades asistentes a la concentración convocada por su partido, Ciudadanos y el PP este domingo en la plaza de Colón de Madrid, en protesta por el diálogo de Pedro Sánchez con los independentistas catalanes y en demanda de elecciones generales. EFE/Fernando Villar / Fernando Villar (EFE)

Treure la gent al carrer embolicats en banderes no és cap mèrit, el procés porta fent-ho des de fa anys, i com escric des de Catalunya, ja em perdonaran que no vegi res d’extraordinari en la mobilització pixapins d’exaltació patriòtica. El que m’intrigava era com anaven a resoldre la foto, la imatge que quedarà per a la història d’aquesta concentració, que es venia com a transversal, però en la qual només hi havia la dreta i la ultradreta, en què compartien protagonisme tres líders polítics que es disputen els mateixos vots i amb un líder emergent, Abascal, que sense tenir representació al Congrés, comparteix l’escenari en igualtat de condicions. ¡Com encaixar aquesta foto amb el cordó sanitari amb què s’intenta frenar la ultradreta a Europa! No és estrany que Manuel Valls es resistís a aparèixer en aquest escenari, encara que anés obligat a la manifestació.

La foto es va intentar atenuar amagant les sigles dels partits, encarregant la lectura del manifest a tres tertulians i fent entrar els líders d’un en un i situant-los en una foto coral, separats entre si per diverses persones. Rivera a l’esquerra de Casado, separat per 4 persones i Abascal a la dreta del líder del PP, separat per dos i envoltats tots d’una multitud. Aquesta és la imatge per a la posteritat d’una mobilització que amb l’excusa de demanar la unitat d’Espanya el que pretén és treure a Sánchez de la Moncloa. Al final del manifest, ho deixaven clar “Exigim la convocatòria immediata d’eleccions generals perquè tots els espanyols puguin decidir el seu futur” ¿I saben? em va sonar molt similar a quan en les mobilitzacions de l’ANC, Carme Forcadell li demanava a Artur Mas que posés les urnes perquè el poble exercís el seu dret a decidir.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

La dreta espanyola està reproduint el mateix comportament que el nacionalisme català. Van començar una esbojarrada carrera per ser el més català de tots, entre ERC i les diferents mutacions convergents, aclamats pels extremistes de la CUP fins a arribar al suïcidi amb una falsa declaració d’independència que els asseurà a la banqueta del Tribunal Suprem a partir de dimarts. En aquest procés, van desgastar les institucions, van dividir el país, van enfonsar unes quantes famílies i van aguantar en el poder, en realitat per a res, perquè ficats en la seva pròpia trampa no poden ni pensar a aprovar uns Pressupostos Generals de l’Estat que serien per a Catalunya molt beneficiosos.

La dreta espanyola ha començat el seu propi procés amb una carrera per veure qui té la bandera més gran i qui crida 'traïdor' més fort. No ens enganyem, la unitat d’Espanya no està en perill. Que el PP utilitzi el relator com excusa, quan a Catalunya s’han convocat dos referèndum il·legals sense que un govern del PP mogués un dit, és de traca. Se’m passa pel cap que Casado intenta neutralitzar amb mobilitzacions de carrer el protagonisme que Vox li robarà els pròxims dies a l’exercir l’acusació particular en el judici al procés.