1
Es llegeix en minuts
jgarcia43712271 barcelona  11 06 2018 concierto de simple minds en el festiv180612130526

jgarcia43712271 barcelona 11 06 2018 concierto de simple minds en el festiv180612130526 / FERRAN SENDRA

Dijous que ve actua a la sala Razzmatazz un grup icònic dels anys 80, Echo & the Bunnymen. Ja mai escolto les seves cançons regularment, però malgrat tot jo hi seré. ¿Què espero del concert? Resposta curta: que toquin ‘The Killing Moon’, és clar. Resposta llarga: tinc ganes de veureIan McCulloch, que durant uns anys va ser un dels cantants més carismàtics del pop anglès, i tinc ganes de veure com sonen avui aquestes guitarres que transitaven de la psicodèlia a l’‘afterpunk’ amb un toc comercial (em fa una mica de por, ho confesso, que sonin aColdplay). I en unes setmanes, el 6 de març, actuarà a la sala Apolo un altre grup d’aquella època,Deacon Blue, i tot i que em van agradar bastant no crec que vagi a aquest concert: la seva empremta es va esborrar del tot.

És com si et despertessis d’un coma profund que ha durat tres dècades

Notícies relacionades

Des de fa temps han començat a ressuscitar els grups dels anys 80, amb tota la litúrgia típica dels retorns, i de sobte alguns ens trobem acceptant aquell comerç de la nostàlgia que tant criticàvem quan eren els músics dels 70 els que pujaven de nou als escenaris. Fa uns mesos també van actuar a BarcelonaSimple MindsiThe Waterboys, i segur que ens en sortirien més exemples. Més enllà de les gires de la nostàlgia, aquests revivals tenen un efecte secundari molt curiós: cerques informació del grup, vas a Spotify i descobreixes que, de fet, tots aquests anys la majoria ha continuat publicant discos. Tu els vas deixar de sentir en algun moment, però ells van persistir. L’últim àlbum d’estudi deDeacon Blue, per exemple, és del 2016, però jo els vaig abandonar després del segon disc, el 1989.

Quan t’adones d’aquest món que vas deixar enrere, gairebé inconscientment, la sorpresa és majúscula. És com si et despertessis d’un coma profund que ha durat tres dècades. Resulta que The Lotus Eaters van publicar un altre disc malenconiós el 2016; Fischer-Z continuen tocant les seves atmosferes apocalíptiques; China Crisis van retornar el 2017 amb un disc de melodies amables; Gruppo Sportivo ha reanimat el seu pop refrescant i burleta... Llavors els escoltes de nou i de vegades, només de vegades, la màquina del temps funciona i la festa segueix.

Temes:

Coldplay