Dues mirades

Torra, el virrei

Arran de l'anunci d'enviar policies si els Mossos no actuen davant dels CDR, els essencialistes del procés ja parlen d'un "petit 155", un nou greuge a què agafar-se. Mentrestant, la ultradreta aclama

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp46179946 sl  brussels  belgium   08 12 2018   catalan president quim 181211174703

zentauroepp46179946 sl brussels belgium 08 12 2018 catalan president quim 181211174703 / STEPHANIE LECOCQ

El procés mai va ser sinònim exacte d’independentisme. No, almenys, del legítim anhel de vestir d’Estat el sentiment de nació. El procés se’n va alimentar, però li va afegir dosis ingents de propagandaoportunisme i frivolitat.

Notícies relacionades

Tenim un president que encoratja els CDR, que amenaça de purgar els Mossos que protegeixen el dret a la manifestació davant els encaputxats, que elogia la via eslovena i que no es cansa de denigrar tot el que fa olor d’Espanya, aliè al tuf dels seus límits. El 21-D se celebrarà el Consell de Ministres a BarcelonaConsell de Ministres a Barcelona. Va voler ser una mostra de distensió. L’ANC ho entén com la visita de l’Estat opressor a la colònia. I Quim Torra no desautoritza aquest plantejament. Si Catalunya és una colònia, ¿què és ell? ¿El virrei? Cobra d’aquest Estat més que el mateix Pedro Sánchez, té elsmitjans públics al seu servei, també les forces de seguretat, i, precisament, no té problemes de llibertat d’expressió.

El sentit comú no suporta tants disbarats, però, el procés, sí. Va créixer de manera exponencial gràcies a la perversitat del PP i li falta aire amb la distensió. Necessita, viu de la crispacióL’anunci del Govern socialista d’enviar policies si els Mossos no actuenenviar policies  ha despertat l’excitació dels essencialistes del procés. Ja es parla d’un "petit 155""petit 155". A la fi, un nou greuge a què agafar-se. Mentrestant, la ultradreta aclama. I l’estabilitat es quartera.